Докато Федералният резерв обмисля поредното увеличение на лихвените проценти, както

...
Докато Федералният резерв обмисля поредното увеличение на лихвените проценти, както
Коментари Харесай

Струва ли си все още да се откриват високодоходни спестовни сметки?

Докато Федералният запас обмисля следващото нарастване на лихвените проценти, както спестителите, по този начин и кредитополучателите не престават да търсят способи да защитят и усилят парите си. Тъй като разноските за заеми са нараснали за всичко - от персонални заеми до кредитни карти до ипотеки, има смисъл да ограничите какъв брой заем употребявате в този момент. В същото време има някои съществени тласъци да депозирате парите си в сметки с висока рента, като високодоходни спестовни сметки и сметки за депозитни документи (CD).

Високодоходните спестовни сметки, по-специално, оферират атрактивна възвращаемост за вложителите тази година. Но с допустима спомагателна лихвена интензивност за края на годината, коства ли си към момента да отворите спестовна сметка с висока рентабилност? Или спестяващите би трябвало да стартират да изследват другите възможности? Вижте какъв лихвен % по високодоходни спестовни сметки бихте могли да получите за парите си тук в този момент.

Все още ли си коства да отваряте високодоходни спестовни сметки?

Краткият отговор на този въпрос е да, високодоходните спестовни сметки към момента си коства да бъдат открити през днешния ден. Но този отговор може да се промени през идните месеци. Като се има поради това, високодоходните спестовни сметки нормално си коства да бъдат отворени заради всички изброени по-долу аргументи.

Процентите към момента са високи

Процентите по високодоходните спестовни сметки сега се движат към 5,5%. Това е доста пъти повече от това, което може да се завоюва с елементарна спестовна сметка, която е приблизително единствено 0,45%. Така че, да, коства си да отворите спестовна сметка с висока рентабилност през днешния ден, единствено с цел да започнете да печелите с този по-висок %.

Но същинската изгода идва с бързото деяние. Тъй като процентите по тези сметки са променливи, те са обект на евентуално повишаване (или спад) в близко бъдеще. Но като отворите сметка в този момент, вие ще бъдете в по-добра позиция да спечелите както днешния висок APY, по този начин и евентуално още по-високия на следващия ден.

Започнете с високодоходна спестовна сметка в този момент.

Лихвите може да паднат

Въпреки че никой не предвижда фрапантно понижаване на лихвените проценти за високодоходните спестовни сметки, дълготрайната прогноза също не е ясна. Някои специалисти считат, че процентите по тези сметки може към този момент да са достигнали своя връх, до момента в който други считат, че ще останат в диапазона, в който се намират сега.

Но в случай че Федералният запас доближи задачата си за инфлация от 2% някъде през 2024 година, не е нереалистично да се мисли, че скоро ще последват понижения на лихвените проценти и това може да докара до доста по-малък капацитет за облага за високодоходни спестовни сметки -държачи. Тогава си коства да отворите сметка в този момент, с цел да печелите колкото се може повече лихви, преди този момент да се случи.

Алтернативите са лимитирани

Както споменахме, инфлацията и високите лихвени проценти трагично понижиха брой жизнеспособни финансови варианти за спестителите сега. CD сметките нормално към момента са скъпи, само че спестителите, които отварят тези сметки, ще би трябвало да се усещат удобно да заключат парите си за целия период или по различен метод да бъдат осъдени за ранно изтегляне.

Сметките на паричния пазар в това време могат да бъдат скъпи за някои други спестители. Като цяло обаче, както към този момент демонстрира лихвеният % по постоянните спестовни сметки, другите възможности сега са лимитирани. Ето за какво си коства да се възползвате от една от дребното останали мечтани варианти.

Отворете спестовна сметка с висока рентабилност тук през днешния ден и започнете да печелите повече лихви!

Долната линия

Поради понастоящем нарасналите им лихвени проценти, капацитет за спад на лихвените проценти през 2024 година и лимитираните благоприятни условия, останали за спестителите, да, високодоходните спестовни сметки към момента си коства да бъдат отворени през октомври 2023 година Въпреки че процентите по тези сметки като цяло не си костваха депозита единствено преди няколко години, те могат да бъдат благонадежден и безвреден метод да отбраните и увеличите парите си в този момент. И в днешната неравномерна стопанска система това към момента е алтернатива, която си коства да се изследва.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР