Докато другите само говорят, ние работим целенасочено за изграждането на

...
Докато другите само говорят, ние работим целенасочено за изграждането на
Коментари Харесай

Борисов се хвали с повече направено в сравнение с БКП/БСП за 50 години

Докато другите единствено приказват, ние работим целеустремено за построяването на пречиствателни станции и депа , тъй че да има опция за филтриране на водата и по-малко замърсен въздух, което е значимо и за здравето на хората.

Това разяснява, представен от пресцентъра на държавното управление, министър-председателят Бойко Борисов в Пазарджик, където посети новата апаратура за компостиране и авансово отнасяне на биоразградими боклуци на стойност 19 млн. лева Съоръжението ще обслужва 170 000 души от общо 7 общини (Пазарджик, Батак, Белово, Брацигово, Пещера, Лесичово и Септември). Благодарение на новата инсталанция количеството депонирани боклуци ще се понижи със 70 000 тона годишно.

" Тези, които доста приказват, да се върнат обратно и да видят какво са създали за 50 години и да сравнят с направеното от нас за няколко години ", акцентира Борисов и посочи, че потенциалът на депото в Пазарджик е бил напълнен още през 1986 година.

Кметът на общината Тодор Попов означи, че остарялото хранилище към този момент е рекултивирано. Ще се разшири и помпената станция, което е значимо за пречистването на водите. Попов уточни, че това са тежки планове и благодари за поддръжката на страната.

Кметът на общината съобщи още, че до края на годината стартира построяването на западния околовръстен път, който е значим за извеждането на трафика. Започва също рехабилитирането на две извънредно претрупан пътни прави - Батак-Пазарджик и Пазарджик-Звъничево. Тодор Попов благодари на държавното управление и за поддръжката във връзка с ремонта на остарялата и градежа на новата спортна зала.

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров, който също беше в Пазарджик с Борисов, увери, че следващата година земеделските производители в Пазарджишко ще получат 100% от нужната им вода при 75% тази година поради сушата. Това ще стане като се рехабилитира канал " Алеко ", който се зарежда от реките Марица и Тополница през селата Звъничево и Юнаците. Чрез него ще се зареждат с вода производителите на ориз от района.

От своя страна здравният министър Костадин Ангелов, който също беше с Борисов в Пазарджик, повтори, че Министерството на здравеопозването създава огромна стратегия, която да обезпечи медицинските фрагменти на всички места в страната, където има дефицит.

Водели се диалози с общините, като те би трябвало да дадат информация за наличните общински жилища, които могат да бъдат предоставени на медицински експерти.

" Съответно шефовете на лечебни заведения по места да ги назначат, ще субсидираме общините с спомагателни средства. Общината пък ще дава в допълнение тласък към заплатата им и страната на собствен ред също. Така ще се получат тройни заплати на лекарите и сестрите, които отидат да работят там ", уточни той.

Бойко Борисов разясни, че имало дълготраен спад на болните и благодари на медиците, че точно на тях се дължи това, че броя на излекуваните е по-голям от заболелите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР