Докато чиновниците в Министерството на туризма хабят тонове мастило да

...
Докато чиновниците в Министерството на туризма хабят тонове мастило да
Коментари Харесай

Неволята учи - местните чудесии срещу олинклузива и стратеги...

Докато служителите в Министерството на туризма хабят тонове мастило да пишат концепции, тактики и рекламно-комуникационни проекти, дребните играчи по места - тези, за които се пишат документите със комплицирани имена, повикаха неволята на помощ. Вкараха „ криейтив “ (творчество - от англ. ез.) - както обичат да споделят по ведомствата, вложиха сърце и душа и съумяха да докарат туристи от близо и надалеч.

Концептуалните тактики на страната обгръщат нещата на едро и там никой даже и не загатва за триумфите на Куртово Конаре, Момчиловци, Забърдо и куп други дребни обитаеми места. Затова на правилото „ спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се “ дребните обитаеми места сам-самички съумяха да налучкат ​​правилния път за развиване на локалната стопанска система.

Ако ги питате по какъв начин, ще ви кажат, че не е станало нито елементарно, нито за една нощ. Нито пък са чели концепциите на министерството. Историята е тривиална - хората в Куртово Конаре се зачудили в какво са най-хубави. Отговорът бил още по-тривиален - в правенето на лютеница. Пратили разядка в Европарламента, след това на панаир в Италия, а след това си създали цялостен Куртово Конаре фест.

Туризмът в Момчиловци пък, с изключение на главозамайващата природа, се завъртял на цялостни обороти около киселото мляко и първата китайска делегация, която пристигнала да учи чудните му свойства. Преди Забърдо да стане известно със особено измислена ария от местите хора за Барак Обама и лирика за принц Уилям и Кейт, в планинското селце си създали виенско колело. Което съгласно самите тях е доста по-старо и достоверно от това първо колело в австрийската столица. И това дървено оборудване още през 2006 година влезе в новинарските излъчвания на доста наши и непознати малките екрани.

Туризмът, за наслада, от дълго време излезе от клишето „ море през лятото “ и „ ски през зимата “. А хубавото при селския туризъм е, че е 4-сезонен. И в изискванията на пандемия изживява същински подем тъкмо тъй като няма хотели мастодонти, хиляди хора на едно място, олинклузив и битка за свободно място в механата. Има персонално отношение - най-ефективната реклама.

В тактиката за реклама на туризма за 2021 година на министерството на Стела Балтова са заложени доста хрумвания, огромна част от които напълно не са нови. И тя, както предшественичките си Марияна Николова и Николина Ангелкова не пропуща да заяви, че наред с рекламата на марката " България " по CNN, Euronews, CNBC, явяването по туристически изложби и срещите с високопоставени сътрудници от други страни залага на поддръжката на инфлуенсъри и блогъри. Последните идват и си отиват, а резултатите от тяхната работа са „ с струпване “.

Водят ли таговете и постовете на инфлуенсърите туристи, следва да забележим

Но в Стратегията на отрасловото министерство към този момент ясно е записано, че туристите, които търсят малко познати дестинации, достоверна кухня и прекарвания, се усилват прогресивно. И в тази ниша има още доста, доста капацитет за България.

Царска снаха срещна Испания с българската роза

Всеки знае, че българската маслодайна роза е безалтернативната реклама на България по света. Испания обаче преоткри страната ни с помощта на царската снаха Карла Ройо-Вилянова. Съпругата на княз Кубрат Панагюрски показа Розовата котловина по извънреден метод в своята татковина.

След като пристигна у нас и посети фамилната къща на Симеон Сакскобургготски в Баня, Карла Ройо-Вилянова пропътува и изследва всяко кътче в Розовата котловина. Пленяват я хубостта и ароматът на розовите градини и вижда опция да осъществя свои хрумвания.

На базата на българското розово масло и съставените елементи от него тя сътвори своята неповторима козметична серия Carla Bulgaria Roses Beauty. Карла персонално взе участие в създаването на продуктите, които се създават в Казанлъшко. Първоначално те бяха в една от най-големите и най-скъпи вериги магазини, а по-късно към този момент се продаваха освен в Испания, само че и онлайн. А през 2008-а, когато след петгодишна работа серията бе на пазара, испанското списание Actualidat Economica отличи Карла Ройо-Вилянова за най-хубава бизнес концепция на годината.

Сред сбирката от впечатляващи козметични артикули е неповторимият парфюм от българска роза, който също носи името на създателката си - Carla Bulgaria Roses Beauty. Така имиджът на една от най-известните персони в Европа и света се свърза изрично с най-популярния и хубав знак на нашата страна.

Карла споделя, че е желала да показа българската роза по най-автентичен метод, като цветето на Розовата котловина. Тя е уверена, че по този начин се ускорява ползата към България и хората преоткриват българската роза посредством нейния магически мирис и свойства.

Глезим чужденците с 9 локални манджи

Министерството на туризма в общ план с УХТ в Пловдив разгласи преди време национално меню дружно с девет районни, които да дават отговор на туристическите райони в страната.

Първоначалният план още по времето на ексминистър Марияна Николова бе тези менюта да се вкарат в огромните заведения за хранене и хотели в най-посещаваните курорти. Впоследствие стана ясно, че това няма по какъв начин да има наложителен темперамент и ще служи единствено за ориентир на готвачите.

За район " Тракия " с център Пловдив бяха оповестени станимашките и тракийските сармички, както и задушеното шкембе в гърне.

А най-засуканото меню идва от община Тунджа. Тунджанските катми са приготвени на сач и поднесени с петмез, който съставлява карамелизиран мед с части тиква и дюли.

Прочутото свиленградско малеби се подготвя от тънък крем с чукан ориз и розов сироп. Родопите са показани с качамак, чеп, чеверме и смилянския фасул.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР