Докато българският национален отбор по футбол се подготвя за Европейската

...
Докато българският национален отбор по футбол се подготвя за Европейската
Коментари Харесай

Пикси няма да може да ползва една от звездите си в предстоящите европейски квалификации

Докато българският народен тим по футбол се приготвя за Европейската подготовка в група G против Литва, Унгария и Сърбия се срещат на върха в борба за първата позиция. Унгарците завоюваха първото деяние от този дуел. Двата тима са по 10 точки, като Сърбия е с мач повече.

И още веднъж ще бъде без една от огромните си звезди в нахлуване - Душан Влахович. Пред публицистите селекционерът на сърбите Драган Стойкович-Пикси описа каква е повода - Влахович има проблем с гърба, заради което не участва в последните два мача на клубния си тим Ювентус против Торино и Аталанта в Серия А. Логично и не е в националния тим.

" Влахович отпадна от листата, няма да бъде в конкуренцията за идните мачове. Има болки в кръста. Имахме тази информация предходната седмица, бях в контакт с него, както и нашият доктор. Поради болки в долната част на гърба той не е в листата. За двата мача с Унгария и Черна гора няма да бъде викан нов човек ", посочи Пикси Стойкович пред публицистите в Дома на футбола в Стара Пазова. При отсъствието на Влахович сърбите ще разчитат в офанзива единствено на Александър Митрович и на дебютанта Петър Ратков.

На 14-и този месец Сърбия гостува на Пушкаш Арена, а на 17-и приема Черна гора. Черногорците събраха 8 точки след щастливата си победа над България и към момента са в играта за едно от първите две места.

" За първи път не ми трябват футболисти, а бойци. Моята съществена задача е да заведа тима на Европейското състезание. На това е подчинено всичко. В дните до мача в Будапеща ще опитаме някои нови схеми на игра. До тази среща имаме 6 или 7 тренировки, тъй че в края ще разберем кой е подготвен и кой е в положение да играе. Мачът в Будапеща ще бъде напълно друг, тъй като нашите футболисти няма да играят в " гробна тишина " в първата среща против Унгария в Белград, който беше без почитатели. Ще би трябвало да си сложим реактивните мотори. Никакъв дизел, единствено керосин ", акцентира той.

В първата среща обаче унгарците се пребориха за крайното 2:1 с доста воля и физически сили. Попитан дали е квалифициран за друг сюжет, Стойкович отговори: " Футболистите ни знаят, че това е значим мач.Трябва да участва оня нрав на войник, да се жертваш за всяка топка и да изпълняваш дилемите оптимално.Няма аз можех или не можех, просто - би трябвало. Не се колебая, че ще покажем подобен нрав. И в случай че стане, да се надяваме на най-хубавото ", сподели Пикси. " Всеки мач може да сътвори воин, за мен няма значение кой ще вкара или ще уреди гол, значимото за мен е това усещане. Ако унгарците са по-добри, ще ги поздравя, само че ще забележим в събота ".

Сърбия въпреки всичко даже и при неуспех в Будапеща ще има право на изправителен - през ноември им гостува България в Лесковац и поради програмата, този мач може да се окаже наложителен за тях.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР