Докато България очаква третата вълна от коронавируса, данните на Световната

...
Докато България очаква третата вълна от коронавируса, данните на Световната
Коментари Харесай

Пандемията отстъпва в световен мащаб

Докато България чака третата вълна от ковид, данните на Световната здравна организация демонстрират, че пандемията отстъпва в международен мащаб. Броят на новите случаи на ковид по света е понижен с 16% за последната седмица. Жертвите са по-малко с 10%.Тенденцията за понижаване продължава повече от месец.

Спад на инфектираните има съвсем на всички места като се изключи Източното Средиземноморие, където има нарастване със 7%. България е точно в този район.

Според здравните специалисти данните демонстрират, че здравните ограничения работят, макар съществуването на нови разновидности на вируса. По-заразният английски вид е засечен в 94 страни,южноафриканският – в 46 страни, а бразилският – в 21.

Пикът на разпространяването на вируса в международен мащаб бе към Нова година, когато по целия свят са открити над 800 хиляди случая. Сега дневният брой на новозаразените е малко над 300 хиляди души.

Основната причина за това е голямото понижава не на новите случаи в Съединени американски щати, където пикът през януари бе от над 300 хиляди инфектирани на ден до към 60 хиляди в този момент. Броят на новозаразените във Англия е близо шест пъти – от 60 000 до 10 000 на ден. В Индия новозаразените са спаднали от 100 хиляди дневно през ноември до 10 хиляди на ден в този момент.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР