Докъде са стигнали строителните дейности по изграждането на стадион Варна“

...
Докъде са стигнали строителните дейности по изграждането на стадион Варна“
Коментари Харесай

Най-важното от Варна във вчерашния 17 август

Докъде са стигнали строителните действия по построяването на стадион „ Варна “ демонстрират от птичи взор фотоси, направени с дрона „ Морско око “. Кадрите са запечатани единствено преди дни на 14 август.

5-годишно момче пострада, откакто падна от третия етаж на жилищна постройка във Варна. Инцидентът е станал на ул. " Генерал Столетов " 3. Детето се е облегнало на комарника на прозореца и е паднало на улицата.

542 ще са новаторските учебни заведения в България през образователната 2022/2023 година. От тях 24 са във Варна и още четири в региона. Списъкът беше утвърден от държавното управление

Безплатните пешеходни турове, показващи историята и архитектурата на града, не престават. Следващата обиколка е планувана за 27 август. Групата искащи да научи повече за предишното на Варна ще потегли от постройката на Туристическия информативен център (Козирката) в 10.30 часа.

Цветен роман на османския странник и пътеписец Евлия Челеби разказва по какъв начин е изглеждала Варна преди повече от 300 години през неговите очи. Пътеписът е поместен в сборника „ Известия “ на Варненско археологическо сдружение от 1910 година. Изданието е отдадено за спомен на петдесетгодишнината от основаването на Първото българско учебно заведение в град Варна и първото свещенодействие на славянски език.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР