Доживяхме! От 2 май 2022 г. отпаднаха всички задължителни противоепидемични

...
Доживяхме! От 2 май 2022 г. отпаднаха всички задължителни противоепидемични
Коментари Харесай

На 5 часа от приказния плаж: най-добрите и близки до София места за море в Гърция

Доживяхме! От 2 май 2022 година отпаднаха всички наложителни противоепидемични ограничения за Гърция. С други думи към този момент умерено можем да пътуваме до южната ни съседка, без каквито и да било документи, PCR проби, документи за ваксини и други сходни удостоверения, свързани с коронавирус.

Гърция е страна, която знае по какъв начин да притегля туристите си. А и какво по-хубаво време за резервация на почивката си там от този през месец май или юни, когато гръцкото слънце е към момента меко и не по този начин жарко и горещо, както през юли и август. Това го удостоверяват и прогнозите на синоптиците, съгласно които целият месец май ще бъде безоблачен и привлекателен с минимални температури от 8-10 и оптимални 22-25 градуса.



За тези, които нямат самообладание да се допрян до транспарантните води на някое от моретата, миещи крайбрежията на гръцкото крайбрежие, направихме лист на някои от най-любимите ни места за отмора в Гърция, които са най-близо до София и България като цяло. Ще видите и някои примамливи предложения, които ще ви оказват помощ да извършите своя избор.

Изчисленото време за пътешестване, което ще видите по-долу, е от София през Кулата, само че с дребни изключения, съвсем същото е от Пловдив през Маказа. Посочените времена са без планувано очакване на границата.

Керамоти

Керамоти е ситуирано в низина околност, част от долното поречие на Места. Целият регион съставлява дребен полуостров, основан за милиони години от наносите на Места, който се врязва на към километър в Бяло море. Керамоти е най-близко разположеното населено място от континентална Гърция до остров Тасос и разполага с пристанище, откъдето постоянно пътува ферибот до острова. Плажовете тук са необятни, чисти, със дребен пясък и луксозна панорама към остров Тасос.

Ако желаете да си наемете апратамент или цяла къща, предложенията варират с цени сред 63 лева и 240 лева на нощувка.

Време за идване: към 5 часа.

Кавала



В съпоставяне с множеството курортни градчета и селца в Северна Гърция и изключително на Халкидики, Кавала наподобява на мегаполис. Тук се усещат добре тези, които имат потребност от градска атмосфера. Това обаче не е за сметка на плажовете, които към Кавала са многочислени, добре проведени и с изумително кристални води.
От 75 лева до към 1600 лева на нощувка са цените на стаите.

Време за идване: към 3,5 - 4 часа.

Олимпийска ривиера

Олимпийската ривиера е 70 км крайбрежна линия в подножието на връх Олимп – родното място на боговете от древногръцката митология. Курортните градчета в северната част на Олимпийската ривиера се намират на по-малко от час път с кола от Солун.

По-известните дестинации на Олимпийската ривиера са Паралия Катерини, Олимпиаки Акти, Лептокария, Неи Пори и Платамонас, само че има и други градчета, които не са толкоз известни и затова са извънредно спокойни. Почти всички плажове тук са пясъчни – единствено на островите крайбрежната линия е скалиста. Тук можете да откриете доста усамотени плажове.

Тук може да откриете чудесни предложения на ниски цени от порядъка сред 48 лева до 180-200 лева на нощувка.

Време за идване: към 4-5 часа.

Платанитис



Платанитис е плаж към планинското село Марония (намиращо се на 3-4 км във вътрешността в сушата). Мястото е в действителност дребно, съвсем бутиково. Има няколко хотела и две таверни - всичко жизненонеобходимо за оцеляването на индивида на отмора. Бонус точки получава, че се намира на по-малко от час път от границата при Маказа - Комотини.

Тук ще попаднете на примамливи предложения на стойност сред 100 и 300 лева на нощувка.

Аспровалта

Природата в региона на Аспровалта е като късче от парадайса - към града ще откриете над 30 км плажове, най-вече пясъчни, а фонът е доминиран от зелени хълмове и от 2000-метрови планински върхове. Орфанският залив е едно от най-чистите места по гръцкото Егейско крайбрежие - множеството плажове тук имат наследник байрак, международно самопризнание за тяхното високо качество.

Достъпните цени тук варират сред 70 и 300 лева на нощувка.

Време за идване: към 4-4,5 часа.

Никити, Сарти, Вурвуру (Ситония)

Ситония е най-отраканата част на Халкидики - с най-вече курортни селища, с в действителност прелестни плажове и къмпинги, а за тези, които изберат източното крайбрежие - и с най-красивите изгреви на слънцето иззад планината Атон. Никити, Вурвуру, Сарти, Елиа, Торони - селата са подредени като мъниста по крайбрежието и каквото и да изберете, мъчно ще сгрешите.

Цените на апратаментите и къщите тук варират от към 80 до 1120 лева

Време за идване: към 5 - 5,5 часа.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР