Доходите в България са най-ниските в Евросъюза, а безработицата е

...
Доходите в България са най-ниските в Евросъюза, а безработицата е
Коментари Харесай

Бисер Петков: Доходите в България са най-ниските в Евросъюза

Доходите в България са най-ниските в Евросъюза, а безработицата е под междинната. Това сподели в „ Денят стартира " на Българска национална телевизия общественият министър Бисер Петков.

„ Това е и предизвикването - да се работи за повишение на приходите. Основният метод това да се случи е посредством трудовата претовареност. Пенсиите са нетрудов контракт, само че при ниски приходи не можем да чакаме високи пенсии. От 1 юли всички пенсии ще бъдат преизчислени с по-голямата тежест на година застрахователен приход, което ще докара до растеж с 3,8% ", сподели общественият министър.

Петков разяснява и резултатите от българското европредседателство: „ Мисля, че успяхме да се оправим с това огромно предизвикателство. Пълната оценка може да се даде от министъра на българското европредседателство ".

„ На 21 юни следва постоянно съвещание на Съвета на министрите, което ще се организира в Люксембург и след неговото осъществяване можем да кажем до какъв брой е било сполучливо. Много значим е оставащият един месец от председателството ни. Мисля, че действителна смяна настава. Досиетата, по които се работи, следва да бъдат признати от Европейския парламент. В нашата област - на обществените въпроси - ще дам образец с директивата за командированите служащи. В момента това, което следва, е в пакета " Мобилност ". Това са доста значими въпроси. Установяваме, че България в региона на трудовите връзки е въвела стандарти, които в този момент се одобряват в Европейски Съюз ", съобщи Бисер Петков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР