Доходите от трудови възнаграждения в размер до линията на бедност

...
Доходите от трудови възнаграждения в размер до линията на бедност
Коментари Харесай

Доходите до линията на бедност без данъци, предлагат депутати

Доходите от трудови хонорари в размер до линията на беднотия да бъдат без налози. Това оферират депутати от Българска социалистическа партия с импортирани от тях промени сред първо и второ четене в Народното събрание на Закона за облагане приходите на физическите лица. За 2023 година линията на беднотия ще бъде 504 лева Ако предлагането на Българска социалистическа партия бъде признато, това значи върху 504 лева от месечните приходи от заплати на работещите българи да не се заплащат налози.

Да бъдат освободени от облагане и приходите на младежите на възраст до 26 година оферират от Българска социалистическа партия. Към предложенията им обаче няма претекстове и планове с какъв брой ще намалеят приходите в държавната хазна, в случай че бъдат признати. Разчетите на Министерството на финансите демонстрират, че при опазване на актуалните политики и през 2023 година, в случай че няма стесняване на разноските, ще има огромен бюджетен недостиг, който ще наложи стартирането на спомагателен държавен дълг.

Депутати от ГЕРБ-СДС оферират да бъдат разширени активите, в които компаниите в региони в висока безработица могат да влагат преотстъпения им корпоративен налог. Сега преотстъпеният налог може да се влага единствено в нови здания и нова земеделска техника, а от ГЕРБ-СДС желаят да може да се влага и в запазване на околната среда, ВЕИ, нововъведения, рационализация на производството.

Депутати от „ Възраждане “ желаят ваучерите за храна да остават за непрекъснато до 200 лева на месец, а не размерът им всяка година да се дефинира при приемането на бюджета.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР