Договорено е сериозно увеличение на заплатите в здравеопазването. Това обяви

...
Договорено е сериозно увеличение на заплатите в здравеопазването. Това обяви
Коментари Харесай

Договорено е сериозно увеличение на заплатите в здравеопазването

Договорено е съществено нарастване на заплатите в опазването на здравето. Това разгласи ръководителят на профсъюз " Защита " Красимир Митов пред bTV, като добави, че това се е случило през вчерашния ден в кабинета на премиера Кирил Петков.

Повод за срещата бяха митингите в университетска болница " Царица Йоанна – ИСУЛ ", които започнаха в четвъртък.

Увеличението ще е 900 лева за санитар, 1500 лева за сестра 2000 лева за доктор, сподели Митов, като посочи, че то няма да е единствено за ИСУЛ, а за цялата страна.

„ Тоест краткотрайно седмица това, което сме поели като ангажимент, стопираме митингите, желаеме тези неща, тъй като предстоят още да се договорят и да се изчистят нещата, а да се срещнем другата седмица. Така че митингите доведоха до успех”, сподели още председателт на профсъюз " Защита ".

Той изрази вяра, че разговорът ще продължи, с цел да докара до още по положителни неща, както за работещите в областта на опазването на здравето, по този начин и за българските пациенти ", добави той.

Припомняме, през вчерашния ден: „ Българското държавно управление застава зад работещите в здравната система. Работим за трайно увеличение на приходите, по тази причина предлагаме повишение на равнищата на главната работна заплата в Колективния трудов контракт в бранш „ Здравеопазване “.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР