Договорът за приятелство между Македония и България е резултат на

...
Договорът за приятелство между Македония и България е резултат на
Коментари Харесай

Македония и България са обречени на сътрудничество

Договорът за другарство сред Македония и България е резултат на взаимни отстъпки, които не могат да задоволят всеки , разяснява македонският президент Георге Иванов в годишното си послание към нацията , представен от БГНЕС.

" За да бъде реализирана задачата, този контракт би трябвало да бъде гледан от аспекта на бъдещето, а не на предишното. Този контракт за общата история на двете страни и техните нации се отнася до интервала от признаването на република Македония от страна на Република България през 1992 година Призовавам двете държавни управления да допринесат за извършване задачата на контракта " , изясни Иванов. Президентът добави, че договорът е основал атмосфера за по-голяма неприкритост и съдействие сред църквите в двете страни.

Според Иванов още веднъж се е появил популизмът с отрицателно въздействие върху добросъседските връзки и подсети, че водачите от района би трябвало да извлекат поука от всичко това. В този подтекст президентът загатна Тиранската платформа, която дефинира като популистка интервенция във вътрешните работи на Македония, заради която политическата рецесия мина в конституционна. Иванов даде и образци за връзките с Косово и със Сърбия.

 Зоран Заев твори история: Вече няма проблем да се наречеш българин в Македония
Зоран Заев твори история: Вече няма проблем да се наречеш българин в Македония

" Гоце Делчев и Яне Сандански са персони от нашата обща история "

Македонският държавен глава прикани водачите от района деликатно да премерват всяка своя дума.

България и Македония са прилежащи страни и като такива са обречени на взаимно съдействие, съобщи още македонският президент по време на годишното си послание в Народното събрание.

" Макар да съм набожен, аз съм президент на световна страна, която е отделена от църквата " , разяснява Иванов, като добавя, че не се намесва в работата на църквата, само че като всеки набожен чака Македонската православна църква-Охридска архиепископия да бъде равноправна част от православния свят.

 Гръцката православна черква реагира на решението на БПЦ за Македония
Гръцката православна черква реагира на решението на БПЦ за Македония

Светият синод показва безпокойството си

На събитието в македонският парламент участваха и депутатите от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ, въпреки да не вземат участие в работата на законодателния орган. В залата са министър председателят Зоран Заев, членове на държавното управление, посланици на непознати страни.

Иванов акцентира, че е належащо контролните механизми в страната, в сходство с проекта на Македония 2004-2020, би трябвало да проведат незабавни и неотложни ограничения за виталната среда и здравето на хората. Президентът посочи настояването на хора от югоизточна Македония да бъде прекъснато построяването на рудниците Казандол, Иловица и Боров дол.

Той добави, че потреблението на нездравословни химикали при употребата на естествените благосъстояния въздействат негативно на виталната среда. По думите му " нашите градове се задушават заради нечистия въздух. Съответните институции на локално равнище, изключително в Скопие, имат законни учредения да намерят трайни решения за този сериозен проблем "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР