Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество между България и Македония

...
Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество между България и Македония
Коментари Харесай

Историческият договор подписан в Скопие, нечуван интерес

Договорът за другарство, добросъседство и съдействие сред България и Македония е реалност. Премиерите Зоран Заев и Бойко Борисов поставиха подписите си в Министерския съвет в Скопие, при нечуван интерес от медиите.

"Неслучайно хората са споделили - гледайки обратно ще се спънеш и паднеш, по тази причина ние гледаме напред и аз съм уверен, че след 10 години резултатите от днешната среща ще са видни за двете страни ", съобщи след подписването Борисов.

Преди това с най-високи държавни и военни почести бяха посрещнати министър председателят Бойко Борисов и българската делегация в Скопие.

Подписването на контракта, в който има няколко противоречиви момента, най-много исторически, е исторически, съгласно специалистите.

Борисов е придружаван от заместител министър-председателите Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов, както и министрите Ивайло Московски и Теменужка Петкова, които ще проведат двустранни срещи със своите сътрудници от държавното управление на Република Македония. Те бяха посрещнати през постройката на Министерския съвет в Скопие с военни почести и осъществяването на химна на двете страни. На церемонията участваха министри от македонското държавно управление и дипломати. Борисов и Заев одобриха почетния строй. Двамата влязоха в постройката на Министерския съвет.

Изключително засилени са ограниченията за сигурност.

Бронирани машини, огромен брой служители на реда и хеликоптери са ситуирани към постройката на държавното управление в Скопие поради визитата на българския министър председател Бойко Борисов в страната. Околните улици държавното управление са затворени и е неразрешен входът за транспортни средства и хора.

Агенция "Макфакс " отбелязва и нечуваното отразяване на визитата. Това към този момент е най-голямата посещаемост на задгранични публицисти в страната. "Никога до момента, за нито един задграничен представител в страната, не е имало такова медийно отразяване ", сочи "Макфакс ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР