Договорът за логистика, подготовка на софтуера и поддръжка на машините

...
Договорът за логистика, подготовка на софтуера и поддръжка на машините
Коментари Харесай

Цветозар Томов: До дни ще бъде сключен договор за машините

" Договорът за логистика, подготовка на софтуера и поддръжка на машините за идните избори би трябвало да бъде подписан най-късно при започване на идната седмица ". Това съобщи заместник-председателят на Централната изборна комисия Цветозар Томов пред.
Той добави, че все още машините се съхраняват на несъмнено място в частен склад, където се държат още от 2014 година насам. " Охраната и достъпът до там е под контрола на страната. Охранява се от жандармерия, а влизането става единствено с позволение от ЦИК, като това важи в това число за членове на комисията ", изясни Томов.

Томов напомни новината от вчерашния ден, че в бюлетината за вота на 2-ри октомври няма да има номер 21. Припомняме, че повода е в Единна национална партия, която не е записала листи със свои претенденти в нито един избирателен регион. Този факт обаче не е бил прочут на ЦИК все още на тегленото на жребия на 31-ви август.

Томов изясни и процедурата за гласоподаване по сегашен адрес. " Срокът за подаване на документа е 17-и септември. Такова заявление би трябвало да подадат и хората, които към този момент са подавали на предходни избори, защото то важи единствено за съответния избор ", разяснява специалистът. Всеки българин в чужбина пък ще може да гласоподава в която и да било секция отвън границите на България, даже да не е подал заявление за това. Онези, които имат опция въпреки всичко да заявят публично желанието си за присъединяване в изборите, могат да го създадат до 6-и септември през уеб страницата на ЦИК.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР