Договорът за добросъседство между България и Република Македония помете недоверието,

...
Договорът за добросъседство между България и Република Македония помете недоверието,
Коментари Харесай

Договорът за добросъседство помете недоверието между България и Македония, каза президентът

Договорът за добросъседство сред България и Република Македония " опустоши " недоверието, резервираността и страха в нашите връзки. Този контракт не би трябвало да остава еднократен акт, а да даде начало на необратим развой на доста по-интензивно съдействие, сподели през днешния ден президентът Румен Радев на взаимна конференция с президента на Република Македония Георге Иванов в Скопие.

На срещата на двамата президенти е било реализирано единодушие като продължение на Договора за добросъседство сред двете страни да бъде подписан и Договор за стратегическо партньорство, който да регламентира взаимната поддръжка на двете страни в областта на сигурността и защитата.
 Договорът за добросъседство опустоши недоверието сред България и Македония, сподели президентът
© Валентин Николов, Прес

България постоянно е била един от най-силните юристи на европейската вероятност на Македония, само че има още работа, която страната би трябвало да свърши по своя път към Европейския съюз, уточни Радев. Според него в двустранните връзки има положително развиване през последната година с помощта на интензивния политически разговор, както и сензитивен растеж в стокообмена и туризма.

В отговор на журналистически въпрос по отношение на съставянето на мултидисциплинарна експертна комисия на паритетен принцип по исторически и просветителни въпроси, Румен Радев съобщи, че специалистите не би трябвало да се лимитират с гледане към предишното, а да работят за взаимното бъдеще на двете страни. " Ние имаме общо минало и от метода, по който третираме това минало, зависи и самата европейска вероятност на Македония ", добави президентът.

По отношение на договарянията на за наименованието на страната, които се организират с Гърция, Румен Радев посочи, че за българската страна е значимо в бъдещото название на Македония да няма географски определители, които да може да бъдат интерпретирани като искания към България.

В рамките на своята аудиенция президентът ще организира срещи и с ръководителя с Събранието на Република Македония Талат Джафери, с водачи на парламентарно показани политически партии в Македония и с управлението на икономически камари в страната. През втория ден на визитата си Румен Радев ще посети Бигорския манастир.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР