Договор за модернизация на 44 танка Т-72 за нуждите на

...
Договор за модернизация на 44 танка Т-72 за нуждите на
Коментари Харесай

Родна фирма ще модернизира танковете ни


Договор за рационализация на 44 танка Т-72 за потребностите на танковите формирования от Сухопътните войски бе подписан през днешния ден, 16 декември, сред Министерството на защитата и „ ТЕРЕМ - ХОЛДИНГ “ ЕАД. Той е на стойност 78 719 472 лева с Данък добавена стойност и е за период от 2 години. Контрактът планува и рационализация и на три командно-щабни машини МТ-ЛБ У

„ Този контракт е в посока възстановяване на качествата на Сухопътните войски. Той е потребна крачка в вярната посока. По този метод възвръщаме салдото в модернизирането на Въоръжените сили “, сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов. Той изрази убеденост, че ще бъде осъществен и планът за нова бронирана машина на пехотата.

Изпълнителният шеф на „ ТЕРЕМ - ХОЛДИНГ “ ЕАД Иван Досков акцентира, че договорът е от извънредно значение за сдружението. „ Подписването му е продължение на напъните, които Министерството на защитата поставя за възобновяване на бойните качества на Българската войска, като „ ТЕРЕМ - ХОЛДИНГ “ е част от този развой. Всеки един лев и вложени финансови средства рефлектират и върху запазване на опциите на военно-ремонтните фабрики “, сподели още Иван Досков.

Модернизацията на главен военен танк Т-72 е в посока редуциране на времето за разкриване на задачата, класификацията ѝ и нейното поразяване, повишение на точността на стрелбата, повишение на живучестта, обезпечаване на самостоятелност и дарба да обменя огромно количество информация с базова станция, както и с другите машини от батальона и старшата инстанция.

Част от дейностите, които ще бъде осъществени, са доставка, монтиране и консолидиране на модерна система за ръководство на огъня, система за повишение на автономността, система за ръководство на бойните дейности, система за ранно предизвестие при облъчване и други

Българското сдружение ще придобие ноу-хау за следваща поддръжка на част от осъвременените системи. Това е следващата стъпка за повишение на качествата на българската отбранителна промишленост.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР