Догодина Индия ще задмине Китай като най-населена странаНаселението на планетата

...
Догодина Индия ще задмине Китай като най-населена странаНаселението на планетата
Коментари Харесай

Роди се 8-милиардният жител на планетата ни

Догодина Индия ще задмине Китай като най-населена страна
Населението на планетата ни през днешния ден публично надвиши 8 милиарда души, заяви Организация на обединените нации.

Кое тъкмо бебе е 8-милиардният гражданин е невероятно да се откри. Но въз основата на статистически данни Организация на обединените нации предвижда, че този гражданин ще се роди на 15 ноември.

Разбира се, появиха се разнообразни “претенденти ” за 8-милиардния жител на планетата ни.

Сред тях е момиченцето Винъс, родено в Манила, Филипините. “Светът доближи още един крайъгълен камък в популацията, откакто момиченце, родено в Тондо, Манила, беше определено алегорично за осеммилиардния човек в света ” - това написа във фейсбук профила си Комисията по популацията и развиването към държавното управление на Филипините.

Впоследствие и Армения се похвали като татковина на 8-милиардния гражданин. “В област Гехаркуник се е родил осеммилиардният човек на планетата. Това е Арпи, щерка на Карен Закарян и Ани Комарян, поданици на село Цовинар ”, заяви управвителят на арменската област Карен Саркисян.

Като кандидат за 8-милиарден гражданин бе разгласен и Деймиън, роден през днешния ден в Санто Доминго, Доминиканска република.

През 1950 година на планетата ни са живеели едвам 2,5 милиарда души. През последните 12 години популацията се е повишило от 7 на 8 милиарда души. Според Организация на обединените нации ще са нужни още 15 години, с цел да доближи то 9 милиарда души - през 2037 година А следващата година Индия - страна с 1,4 милиарда души население, ще изпревари Китай и ще стане най-населената в света.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР