Доган сам си взема решенията, той не се съобразява с

...
Доган сам си взема решенията, той не се съобразява с
Коментари Харесай

Дикме: Присъствието на Пеевски в партията създава сериозно напрежение

" Доган самичък си взема решенията, той не се преценява с никой в партията и не се съветва ", съобщи пред Мехмед Дикме - някогашен член на Движение за права и свободи и някогашен министър.

" Когото и да уточни Доган, даже едно магаре да вържат пред конференцията, и него ще го изберат, откакто е посочено от Доган. До там стигнаха нещата. В партията изборното начало от дълго време към този момент не съществува ", безапелационен бе той.

Според него двама водачи са доста за една политическа групировка. По думите му Доган си остава единственият водач.

" Трудно мога да кажа, че наличието на председателското място на Делян Пеевски ще сътвори много компликации на самия Доган като едноличен водач на партията ", счита той и изрази подозрение, до каква степен Джевдет Чакъров ще може да парира дейностите на Пеевски.

" Пеевски в действителност е доста деятелен, доста избухлив, на моменти нападателен в своите политически дейности. Политиката изисква разговор, разсъдък, изключително когато работиш с сътрудници и участваш в коалиция. Диалогичността и връзката са от значително значение ", сподели Мехмед Дикме.

За да стане министър председател, са му нужни 121 гласа, означи той и добави мнението си, че е малко екстравагантно желанието му.

Според него наличието на Пеевски в партията основава съществено напрежение, изключително в чисто депесарските региони. Бившият член на партията подсети също, че Пеевски и Доган имаха възбрана да влизат в Турция, което значи, че надали биха били добре признати и от самото турско държавно управление.

Дикме позволи опцията и самият Пеевски да се откаже от лидерското място. Според него когато той види, че няма да има опция да упражнява власт, това е разумният излаз.

Той е безапелационен обаче, че в партията би трябвало да има народна власт и независимост, а през днешния ден такава няма. Всеки, който има друго мнение от това на управлението, бива глобен, уточни Дикме. И съобщи изрично, че би трябвало да се почита мнението на всеки един. Според него в партиите би трябвало да се издигат хора с потенциал и капацитет, които да работят за страната, а не послушници, които да извършват волята на водачите. Има задоволително такива хора в Движение за права и свободи, въпросът е, че не им се дава опция да се развиват, счита някогашният министър.

За него политическата обстановка в България е срамна.

" Движение за права и свободи сега взе участие в ръководството, единствено че не е очевидно ", сподели той и добави, че е напълно обикновено да се направи коалиция и да се подпише съглашение, с цел да може отговорно да ръководят дружно.

" Не считам, че България има нужда от нови партии. България има нужда от положителни водачи на съществуващите партии, с цел да изведат страната от рецесията ", разяснява още Мехмед Дикме.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР