Добруджа победи Спартак с 2:1 в среща от 27-ия кръг

...
Добруджа победи Спартак с 2:1 в среща от 27-ия кръг
Коментари Харесай

Добруджа нанесе първа загуба на Спартак 1918 във Варна

Добруджа победи Спартак с 2:1 в среща от 27-ия кръг във Втора лига на стадион " Спартак " във Варна. Загубата е първа за варненци вкъщи през сезона, втора поредна и обща пета за тях. За триумфа на гостите вкараха Лъчезар Йорданов (39) и Андриян Димитров (62), а за домакините прецизен беше Велислав Боев (77).

Спартак е на второ място в класирането с 52 точки, с три по-малко от водача Етър, който е с мач повече. Трети и четвърти са Хебьр и Миньор с по 48 пункта, а петият Септември има 47 и една среща повече.

Двубоят стартира с напън на домакините. Удар с глава на Янчо Андреев бе избавен от вратаря на гостите Димитър Недков, а по-късно бранител на Добруджа блокира шут на Иван Колев. Последва удар с глава на Цветан Илиев, който профуча в рискова непосредственост край сглобката на гредите.

Постепенно Добруджа се съвзе и изравни играта.

В 20-ата минута след центриране на Сабри Иван Колев от воле шутира над гредата. В 36-ата минута след пас на Сабри Иван Колев насочи кълбото в мрежата, само че попадението не бе зачетено поради засада.

В 39-ата минута добричлии поведоха в резултата след първото си състояние за гол. Тогава вратарят на домакините Славов мазета удар с крайник, само че юношата на Черно море Лъчезар Йорданов направи голова добавка - 1:0 за Добруджа.

В 43-тата минута след центриране на Начев от фаул защитник на Добруджа отклони топката с ръка в наказателното поле, само че реферът Християна Гутева реши, че няма съображение да отсъди дузпа.

В последните секунди на първото полувреме Добруджа изтърва чиста обстановка за второ попадение. Двама играчи на гостите излязоха сами против Християн Славов, само че Андриян Димитров потегли да лъже вратаря, вместо да подаде на своя съотборник и топката му избяга. Защитниците на Спартак се върнаха и след това подаването на Димитров бе несполучливо.

В 56-ата минута Добруджа още веднъж пропусна 100-процентово състояние. Лъчезар Йорданов проби единствено отдясно и подаде към непокрития Андриян Димитров, който излъга вратаря на домакините, само че не съумя да се разпише на празна врата и шутира в навън.

В 62-рата минута Андриян Димитров най-сетне се поправи за пропуските си. Нападателят проби добре и шутира, вратарят Славов мазета първия му удар, само че кълбото отскочи към празната врата и Димитров го прати в мрежата - 2:0 за Добруджа.

В 68-ата минута след повдигане на Виктор Митев Иван Колев би едва с глава във вратаря. Секунди по-късно Колев напусна и отстъпи мястото си на Николай Иванов.

В 77-ата минута влезлият като запаса при започване на второто полувреме Велислав Боев върна своите в мача с гол-шедовър. Левият бек шутира мощно от над 20 метра, топката се отби от напречната греда и тупна зад голлинията - 1:2.

В последните минути домакините нападнаха, само че им липсваше концепция, а добричлии се бранеха грамотно.

Съставът на Спартак: Християн Славов - Архан Исуф, Мартин Василев (58 - Ибрям Ибрям), Петър Патев, Виктор Митев - Цветан Илиев, Янчо Андреев, Даниел Начев (58 - Веселин Любомиров) - Мехмед Сабри (58 - Георги Чукалов), Иван Колев (68 - Николай Иванов), Георги Бабалиев (46 - Велислав Боев)
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР