Доброволците са хубаво нещо, но трябва да бъдат ограничени основно

...
Доброволците са хубаво нещо, но трябва да бъдат ограничени основно
Коментари Харесай

Маринов: Доброволците са хубаво нещо, но в пожарната и при издирването на бедстващи

Доброволците са хубаво нещо, само че би трябвало да бъдат лимитирани главно в пожарната и спешна сигурност и при издирването на бедстващи лица. Това сподели министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време на брифинг в Народното събрание за измененията в Закона за Министерство на вътрешните работи.

" Днес се разисква Закона за изменение и допълнение на Закона за Министерство на вътрешните работи на второ четене. До момента минаха главната част от параграфите. Остава да се довърши окончателното гласоподаване. По отношение на доброволчеството в Министерство на вътрешните работи аз като експерт постоянно съм заявявал, че доброволчеството е хубава форма за подкрепяне на активността на Министерство на вътрешните работи, само че постоянно съм уточнявал, че одобрявам тя да бъде прилагана във връзка с пожарната сигурност и потреблението на доброволци при търсене и избавяне на бедстващи лица, изгубили се хора в планината и така нататък ", разясни Маринов.

" По отношение на потребление на доброволни отряди за осъществяване на полицейски дейности, считам, че би трябвало да вървим в друга посока, да укрепваме състава на полицейските чиновници, сподели Маринов. - Политиката, която организира Министерство на вътрешните работи, е да има наличие на полиция във всяко едно обитаемо място. "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР