Доброволците от Пухкавите лапички на България и сдружение „Малките Големи“

...
Доброволците от Пухкавите лапички на България и сдружение „Малките Големи“
Коментари Харесай

Доброволци търсят подкрепа за първия приют за котки в България

Доброволците от " Пухкавите лапички на България " и съдружие „ Малките Големи “ са се заели със задачата да построят първия подслон за котки в България. Той ще се намира в балчик, като общината им е предоставила дребна постройка. " Все по-често работим по сигнали за бедстващи котки из цялата страна, имаме задължения с поредност ветеринарни клиники в София, Пловдив, Варна, Балчик, Добрич, Асеновград, Стара Загоря, по този начин все още единствено за скромните две години активност имаме избавени, лекувани и щастливо задомени над 100 котки, както и десетки кучета. С доста грижа, самообладание и усърдие подслоняваме животните в домашни условия, само че броя им става все по-непосилна " описват от сдружението.

Сега техен ангажимент е да намерят средства, с цел да са трансфорат голите тухлени стени в комфортен заслон за пухкави бездомничета. " Междувременно Балчик последните месеци стана леговище и на доста украински бежанци, които имат потребност от нашата помощ за домашните си любимци, към този момент имаме няколко приютени, а някои, с тъга изоставени от стопаните си, тъй като не престават към други европейски страни, са към този момент щастливо одомашени " описват доброволците.



Те се обръщат за помощ към хора, които обичат животните да им оказват помощ с да основат положителни условия за животните в приюта. Нуждаят се от легълца, котешка храна, купички, транспортни кафези, катерушки, драскалки, тоалетни, каишки и мотиви (за кучета) и така нататък котешки или кучешки принадлежности.

" Нашият зов към всички ви, където из страната да се намирате, е дружно изградим първия подслон за котки в Балчик! Освен, че ще е първото такова пространство в необластен град, приютът ще ни помогне да спасим доста повече котки от улицата, където те всекидневно стават жертва на автомобилния трафик, на инфекции, заболявания и недобронамерени жители. Същевременно, постройката ще служи и за краткотраен заслон на подлежащи на кастрация котки, както и за престой на преди малко кастрирани такива, което е основна част от битката със свръхпопулцията на бездомните животни. Така по един напълно човечен метод фрапантно ще се лимитират техните премеждия и ще се понижи котешката популация в града и района " приканват от сдружението.

Изчислили са, че са нужни най-малко 10 000 лева, с цел да ремонтират постройката, което включва:

- Изолация и измазване на на приюта, тъй че да е изсъхнал и топъл за животинките, изключително през студените месеци

- да закупят нужните мебели- катерушки, котешки тоалетни, драскалки и легълца

- да обособят обособени пространства за: новопостъпили и карантинирани котки; за дребни котенца и майки; за хронично заболели котки на характерна терапия; за заболели и нуждаещи се от незабавно лекуване

- да заредят задоволително храна, обезпаразитяващи, лекарства, почистващи препарати и тоалетни такъми за животните

- да слагат мрежа вид „ птичарник “ на двора, тъй че котенцата да могат да излизат и на слънце без риск да избягат.

- да закупят дървени къщички за животни за двора на постройката



Всеки един лев ще бъде вграден в нашата дребна постройка, в която обаче влагаме цялата си сила и обич и която ще е единственото избавление за стотици мъркащи приятелчета. Без вашата помощ, множеството от тях биха останали на улицата, където животът им няма да е по-дълъг от година-две… От наша страна, ние обещаваме да изградим един същински морски кей за пухкавите котенца, а с акциите ни да оказваме помощ и на други нуждаещи се из доста точки на страната!, дават обещание от " Пухкави лапички ".

Можете да помогнете по следните способи: -Чрез подаяние по банков път до:

Сдружение " Малките огромни ", IBAN: BG75STSA93000027575937

​-Чрез Revolut: на тел. номер 0884161333

-Чрез PayPal:

Изпрати SMS на 17 777

Дари посредством еднократни SMS и абонаменти. За клиенти на Yettel., VIVACOM и A1.

Fluffy Paws of Bulgaria - Пухкавите лапички на България

Благодарим на всеки, който ще опита да ни поддържа в това наше начинание - да продължим тъкмо по този метод да гледаме животинките, които всички толкоз обичаме.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР