Доброволци се организират в интернет, за да почистят уличните реклами

...
Доброволци се организират в интернет, за да почистят уличните реклами
Коментари Харесай

За по-чиста столица: Доброволци чистят облепени знаци и улични стълбове

Доброволци се провеждат в интернет, с цел да почистят уличните реклами и постери, с които са облепени пътни знаци и осветителни стълбове в София.

„ Не единствено вършим едно напомняне към Столична община и контролните органи да извърнат внимание и да виждат тази грозотия, само че да се постанова по-чест надзор и да се прави постоянно разчистване “, сподели Владимир Христовски, уредник на самодейността.

Снимка: btvnovinite.bg

А технологията е ясна – желае се предпочитание и мотивация да допринесеш с нещо малко, само че значимо. Нужни са два инструмента - шпатула и шише с вода, както и свободно време.

Доброволците за жалост са малко, само че това не понижава тласъка им. „ Имаше екип на ул. „ Пиротска “, бул. „ Ал.Стамболийски “, в „ Люлин “. Общият брой – към 20 души “, изясни Христовски.

Снимка: btvnovinite.bg

Попитахме институциите по какъв начин се борят с противозаконните реклами и постери. Иво Пенев от Столичен инспекторат отговори:

„ По съществени улици и булеварди установяваме нарушавания, свързани с разлепване на такива разгласи. От началото на тази година до в този момент имаме съвсем 20 000 кв. метра почистени публични площи “.

А санкциите могат да стартират от 50 лева и да стигнат до 2000 лева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР