България остава ангажирана към общите усилия на ЕС и потвърждава

...
България остава ангажирана към общите усилия на ЕС и потвърждава
Коментари Харесай

Атанас Запрянов: Необходимо е значително увеличаване на индустриалния производствен капацитет в Европа

„ България остава ангажирана към общите старания на Европейски Съюз и удостоверява мощната си поддръжка за Украйна “.

Това съобщи министърът на защитата Атанас Запрянов през днешния ден на съвещанието на Съвета „ Външни работи/ Отбрана “ на Европейски Съюз . Съветът, който се организира в Брюксел, мина в две сесии отдадени на поддръжката на Европейски Съюз за Украйна и на отбранителната подготвеност на Съюза.

Министър Запрянов поддържа продължаващата военна поддръжка на Европейски Съюз за Украйна . Той осведоми участниците в съвещанието за предоставената от страната ни помощ и увери, че тя ще продължи и в бъдеще. Министърът на защитата акцентира ролята на Фонда за подкрепяне на Украйна за продължение на доставките в отговор на незабавните украински потребности.

Той означи и смисъла на дълготрайните задължения на Европейски Съюз към Украйна в региона на сигурността и защитата, които ще допринесат за укрепването и устойчивостта на страната и в следвоенния интервал. В сесията участваха генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и министърът на защитата на Украйна Рустем Умеров.

„ Необходимо е доста увеличение на индустриалния индустриален потенциал в Европа и попълване на запасите от оръжия и муниции “ , съобщи министър Запрянов.

„ Вярваме, че новата Европейска тактика за отбранителна промишленост и свързаната с нея Програма ще допринесат за развиването на стратегическо съдействие в защитата и за конкурентна и новаторска отбранителна промишленост “ , акцентира министърът.

Той се застъпи за уравновесен и приобщаващ метод за промишленостите на всички държави-членки при осъществяване на Стратегията , с фокус на дребните и междинни предприятия. Министърът на защитата означи също смисъла на засиленото съдействието с НАТО и с партньорските страни.

На съвещанието на Направляващия ръб на Европейската организация по защита министър Запрянов даде висока оценка за ролята на Агенцията като платформа за съдействие на държавите-членки при приоритизиране и развиване на качествата. Той поддържа резултатите от извършения дълготраен обзор, които дават инструкции за развиването на Агенцията в помощ на държавите-членки при осъществяване на отбранителното съдействие.

Личен състав и военна техника от Въоръжените сили на Република България ще преминат по републиканската пътна мрежа

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР