Доброволци работиха трескаво два дни, за да спасят десетки косатки,

...
Доброволци работиха трескаво два дни, за да спасят десетки косатки,
Коментари Харесай

Над 100 косатки излязоха на плаж в Австралия, повече от половината са загинали

Доброволци работиха трескаво два дни, с цел да спасят десетки косатки, които са заседнали на плаж в Западна Австралия, само че повече от 50 към този момент са починали, предава Асошиейтед Прес.

Близо 100 косатки изплуваха във вторник на плажа край град Олбани, в южния завършек на Западна Австралия, южно от Пърт.

Те бяха видяни за първи път да плуват във вторник сутринта покрай плажа Чейнс източно от Олбъни. С напредването на деня групата стартира да се доближава към плажа, което провокира безпокойството на чиновниците по запазване на природата. До 16 часа огромна част от бреговата линия беше покрита с изхвърлени на брега морски бозайници.

Рийс Уитби, министър на околната среда на Западна Австралия, сподели, че това е изключително тъжно, защото не е известно за какво се случва това събитие.

" Това, което виждаме, е извънредно сърцераздирателно и обезпокоително ", сподели той пред кореспонденти. " Просто е ужасна, ужасна покруса да видиш тези мъртви косатки на плажа. "

Петдесет и две косатки са починали и доброволците вършат всичко допустимо, с цел да се опитат да спасят 45 към момента живи, сподели той.

Експертите по дивата природа споделиха, че необикновеното държание на тези китоподобни бозайници може да е знак за стрес или заболяване в стадото. Косатките са мощно обществени животни и постоянно поддържат близки връзки със своето поколение през целия си живот.
 Над 50 кита починаха при всеобщо засядане в Шотландия
Над 50 кита починаха при всеобщо засядане в Шотландия

Те са били изхвърлени на брега на остров Люис от Външните Хебриди
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР