Доброволци от Варна, помагащи на украински бежанци в неравностойно положение,

...
Доброволци от Варна, помагащи на украински бежанци в неравностойно положение,
Коментари Харесай

Доброволци, помагащи на бежанци от Украйна, бяха глобени с 12 000 лв.

Доброволци от Варна, помагащи на украински бежанци в неравностойно състояние, получиха 12 хиляди лева санкция, съобщи.

Санкцията е наложена от Инспекцията по труда за административни нарушавания при назначението на 6-ма украинци, които да се грижат за хора с тежки увреждания. Доброволците са назначили на трудов контракт бежанците, само че не са спазили законовия период, с цел да уведомят Инспекцията по труда.

В база „ Железничар ” месеци наред са настанени украински бежанци, които са с тежки увреждания. За тях са се грижили  шестима медицински експерти от Украйна, които са били назначени на трудов контракт. Работодателите им обаче са глобени за административни нарушавания.

„ От началото на войната се опитваме да свършим това, което би трябвало да направи страната. А точно да обезпечи здравна грижа на хора със характерни потребности и тежки болести. Затова назначихме шестима украински  медицински експерти, логопед и психолог, които да работят с хората, настанени в базата ”, описа Ваня Добрева,председател на Асоциация " Хипофиза ".

По думите ѝ тези хора са с трудови контракти, които са регистрирани в Агенцията по труда. „ Имаме и финансиране от Агенцията. Единственото, което не сме създали в период е, че не сме подали съобщение по член 10, алинея 1 от Закона за трудовата миграция и трудовата подвижност. Това заявление дублира информацията, която към този момент сме  подали към Национална агенция за приходите ”, акцентира Добрева.

Повече гледайте във видеото. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР