Доброволци от младежката организация на Български Червен кръст в Пловдив

...
Доброволци от младежката организация на Български Червен кръст в Пловдив
Коментари Харесай

Доброволци от БЧК четоха приказки на децата в Пловдив

Доброволци от младежката организация на Български Червен кръст в Пловдив влязоха в ролята на разказвачи, с цел да зарадват децата на Пловдив. Заедно със чиновници на регион Централен и регион Южен те гостуваха в детските градини " Майчина грижа “, " Малкият принц “, " Каменица “, " Перуника “, „ Малина”, „ Котаракът в чизми “ и читалище „ Възраждане и четоха приказки. На разказите за обичаните си герои се любуваха и малчуганите от Дома за деца, лишени от родителска грижа „ Княгиня Мария Луиза “.









Инициативата бе във връзка Седмицата на детската брошура. Служителите на локалната администрация споделиха фрагменти от книги с желани детски герои. Доброволците от БЧК и възпитаниците в Дома също донесоха обичани книжки с български или международни приказки. Малките читатели се забавляваха с викторина с награди, както и с измисляне на лична приказка. Те получиха дарове – книги за четене, книжки и принадлежности за оцветяване.







Навсякъде децата посрещнаха своите нови другари с доста въодушевление. Освен с приказки, дребни и огромни се забавляваха и с щури игри. И си дадоха обещание още веднъж да се срещнат в приказните светове на книжките.













Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР