Доброволци, които почистили, засадили цветя и окосили тревата пред общината

...
Доброволци, които почистили, засадили цветя и окосили тревата пред общината
Коментари Харесай

Глобиха активисти, решили да окосят тревата пред община Красно село

Доброволци, които почистили, засадили цветя и окосили тревата пред общината в столичния квартал " Красно село ", са били санкционирани от органите на реда.

Активистите от Facebook групата " Район Красно село - разпоредителност и решения за бъдещето " решили да създадат протестна акция пред районната администрация. Не били удовлетворени, че тревата не е изкосена, а кашпите пред общината цялостни с фасове и чашки за кафе.

" И като започнахме да косим, внезапно отнякъде се появиха чиновници на столичния инспекторат за това, че ние косим без позволение, което е неуместно, тъй като ние сме принудени сами да се погрижим за квартала, тъй като виждате какво е пред районната администрация ", описа Цанко Донков, деятел.

От инспектората споделиха, че няма да разясняват тематиката, само че въпреки всичко прецизираха, че актът е формиран по чл.54, алинея 2 т. 4 от Наредбата за запазване на зелената система на Столичната община. А той гласи следното - лице, което пуска на паша домашни животни, при което се унищожават зелени площи и декоративна растителност или коси трева без позволение се санкционира с санкция сред 50 и 500 лева

" Това нещо пораства пред районната администрация, съгласно нас хората, които бяхме през вчерашния ден тук, това е татул, там има още, да красиво цъфти, само че е отровно ", изясни Цанко Донков.



След като подадохме сигнал за отровното растение, чиновници на районната администрация пристигнаха и го изкорениха.

След като през целия ден телефонът на Росина Станиславова-кмет на регион Красно села дава свободно и никой не подвига, дойдохме на място и поискахме среща с нея, тя обаче не откри време за нас.

Жителите на региона са недоволни от поддръжката на квартала.

" Това е документ, в който е докладът на бюджета на нашия регион. 0 лв. изразходвани за тротоари и улици ", сподели Цанко Донков.

" Би било идеално място за живеене, в случай че общината най-малко малко обръщаше внимание, тротоари, зелени площи ", посочи Аракси Мухабян, гражданин на региона.

Районът към община Красно село в действителност не наподобява изключително поддържан. В гражданската група има и още сигнали за неуредици в квартала, за които не се взимат ограничения.

Преди няколко дни кметът Росина Станиславова беше санкционирана с 15 000. лева Причинaтa e cлучaят, при кoйтo кметицата caмa се e oпрeдeлилa зa ръкoвoдитeл нa eврoпeйcки план и caмa cи плaтилa възнaгрaждeниe oт близo 10 000 лeвa, което също ще би трябвало да върне.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР