Доброволки изнасят безплатни лекции и дават консултации по телефона за

...
Доброволки изнасят безплатни лекции и дават консултации по телефона за
Коментари Харесай

Доброволки помагат на млади майки във Варна със съвети за кърменето

Доброволки изнасят безвъзмездни лекции и дават съвещания по телефона за кърменето на младите майки във Варна. Инициативите бяха разпространявани по време на Световната седмица на кърменето, която се организира в морския град.

Това разяснява Дияна Петрова от Националната асоциация „ Подкрепа за кърмене “.

В организацията членуват както майки, които са сертифицирани като консултанти, по този начин и медицински сестри и експерти. Услугите са изцяло безвъзмездни, а дамите могат да търсят помощ при нужда още до момента в който са в родилните отделения.

По думите на Дияна Петрова, тя и останалите майки са разполагаем на родилките целогодишно.

„ Разпределени сме по квартали, с цел да може по-лесно да стигаме до майките. Така че те могат да ни се обаждат даже единствено да си поплачат “, изясни консултантът.

По думите й, най-често помощ търсят дами с дребни бебенца, тъй като когато бъдат изписани от болничното заведение, има интервал, в който никой не ги вижда.

„ В първия ден ги посещава педиатър, само че по-късно до към двадесетия ден никакви други медицински лица не ги посещават. Затова и в този период получаваме най-вече запитвания. Най-често задаваният въпрос съвсем постоянно е дали бебето получава задоволително кърма “, сподели още Дияна Петрова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР