Доброто наспиване често е трудна задача, а лошият сън води

...
Доброто наспиване често е трудна задача, а лошият сън води
Коментари Харесай

Няколко хитринки как да се будим по-лесно сутрин

Доброто наспиване постоянно е сложна задача, а неприятният сън води до утринна отмалялост и съществени компликации при пробуждане.

Процесите по заспиване и пробуждане към момента не са добре проучени, само че съгласно проучванията демонстрират, че преходите сред положенията са доста по-постепенни от директното превключване.

Дори и да спите „ като заклани “ през цялата нощ, сънят отново има циклична конструкция, която циклично го вкарва и изкарва от по-леки и по-дълбоки етапи. Всички етапи са значими и в случай че нарушите някоя от тях или не получите задоволително сън, то събуждането сутринта може да бъде същински призрачен сън. Ето няколко съвета, които ще ви оказват помощ да се наспите добре и да се събуждате с лекост:

Контролирайте светлината


Ярката светлина сутринта може да ви помогне да рестартирате биологичния часовник на тялото си . Ако се облъчите с прекалено много светлина късно вечерта, това ще затрудни заспиването, съня и събуждането.

Обърнете внимание на вечерята си

Ако ядете прекомерно щедро вечерта, може да получите киселини или тежък корем през нощта, което ще наруши съня ви.
 сън ThinkStock/Getty Images
Алкохолът

Може да ви накара да се чувствате сънливи, само че в случай че се приема прекомерно покрай времето за лягане, може да наруши съня ви.

Метаболизирането му може да провокира чести и неочаквани събуждания , нощно изпотяване, главоболие и неприятен сън.

Релаксирайте преди лягане

Освободете се от насъбрания денем стрес. Почетете книга и пийнете чаша топло мляко Забравете за видео игрите и малкия екран преди лягане.

Още по тематиката за съня:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР