Добро финансово състояние отчете Столична община за 2017 година. Общинарите

...
Добро финансово състояние отчете Столична община за 2017 година. Общинарите
Коментари Харесай

Столична община отчете добра финансова дисциплина

Добро финансово положение регистрира Столична община за 2017 година. Общинарите одобриха доклада за харчовете на общината за предходната година.

300 000 лв. за скрининг на рак на млечната жлеза е изхарчила общината. Столична община се гордее с вложенията си в детски градини, стана ясно от доклада.

Повече доходи са постъпили от такса боклук и от туристически налог. Общината е вложила в нови рейсове за градския превоз. 100 милиона лв. за метрото не са усвоени.

Общината е в положително финансово положение и Следствен отдел към окръжна прокуратура регистрира добра финансова дисциплинираност. Възникналите проблеми незабавно се решавали. Над 4 милиона лв. са събрани през 2017 година.

Лидерът на БСП-София Калоян Паргов изясни, че алените няма да поддържат доклада за бюджета на общината. Усмивките би трябвало да бъдат по лицата на столичани, обърна се той към кметът Йорданка Фандъкова.

Той я захапа с данните от Евростад, съгласно които столичани са най-недоволни от образованието в Европейски Съюз. Социалистът изиска да се видят къде са грешките в сферата и общинарите да отговорят на упованията на столичани. Лъснаха проблеми на огромните достижения, акцентира общинският консултант.

Той разкритикува кметицата и за ремонта на редица улици и на дупките по тях, които се появяват след дъжд. Искаме да ви помогнем, акцентира аленият общинар.

Според Паргов ще има още изникващи проблеми поради водената политика в Следствен отдел към окръжна прокуратура.

Кметът Фандъкова се отбрани и упрекна, че с рецензиите си желал да е по-интересен, с цел да го отразят медиите. Фандъкова акцентира, че бюджетът за обучение е повишен, като работело и за енергийната успеваемост на учебните заведения. Темата от дълго време не съществува в учебните заведения, похвали се градоначалникът.

Въпреки това кметът призна, че има още доста какво да се наваксва София и още доста работа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР