Добрият резултат на БСП не може да бъде четвърта политическа

...
Добрият резултат на БСП не може да бъде четвърта политическа
Коментари Харесай

Петър Витанов: БСП не може да ходи на изборите като просяк

Добрият резултат на Българска социалистическа партия не може да бъде четвърта политическа мощ. Не може партията да бъде патерица. Имахме министри, само че са спорни вижданията за присъединяване ни в държавното управление на Петков. Няма да се примиря, моята партия да бъде четвърта политическа мощ. Надявам се Българска социалистическа партия да излезе от тази обърканост. Това разяснява в ефира на Българска национална телевизия евродепутатът Петър Витанов.

Радев няма да върви на избори. Ние би трябвало да излъчваме разнообразни послания. Ние не би трябвало да бъдем като просяци, като такива да отиваме на избори. Ние би трябвало да се обединим, с цел да реализираме един по-добър резултат за българската левица, добави евродепутатът.

Витанов засегна и проблемите, свързани с другите рецесии - пандемията, войната и климатичните помени, с които Европейски Съюз би трябвало да се оправи.

Има основни проблеми с решаването на другите рецесии. По отношение на климатичните промени има голяма рецесия. Войната провокира енергийна рецесия, само че би трябвало време, с цел да се реши. Европа тъпри доста негативи, европейците са изключително пострадали след украинци и руснаци, уточни той.

Няма задоволително газ, в случай че Европа напълно се откаже от съветския. Общите поръчки за газ няма по какъв начин да се случат. Европейски Съюз е доста упорит по решаването на зелената договорка, тъй като ние не можем да живеем по същия метод. Когато става въпрос за газовите ползи, можем да приказваме за двуличие. Включително и заплащането в рубли приказва за двоен станадарт във връзка с съветския газ. По Турски поток също огромни размери от газ се получават. И Германия, и Италия не престават да купуват с рубли съветски газ. Ние взехме едно идеологическо решение, да не купуваме съветски газ, само че действително отново го купуваме, не през последници, бе позицията на евродепутатът.

Той посочи, че енергийната рецесия е функционалност и на войната. Тя може да водоизмени концепцията за зелената договорка, само че не и Европейски Съюз да се откаже от нея. За въглищата евентуално ще има някаква пролонгация. Но Европейски Съюз разбра, че е необхима смяна в енергийната политика. Тази война сподели, че Европейски Съюз не е самостоятелна и оттова и не са самостоятелни нейните стопански системи, разяснява Петър Витанов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР