Добре свършена работа. Така окачестви дейността на службите и Министерството

...
Добре свършена работа. Така окачестви дейността на службите и Министерството
Коментари Харесай

Христо Иванов, ДБ, видя добре свършена работа зад изгонването на руските дипломати

Добре свършена работа. Така окачестви активността на службите и Министерството на външните работи, довела до изгонването на общо 70 дипломати и дипломатически личен състав от посолството на Руската федерация, съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов. Той приказва в коридорите на Народното събрание след закритото съвещание по тематиката, на което беше изслушан министър председателят Кирил Петков и шефът на ДАНС.

" Стана ясно, че това решение е основано на отчети на службите, които са открили задоволително данни за съществуване на активност от страна на съветски дипломати и различен дипломатически личен състав, която е несъвместима с дипломатическата активност и е заплаха за националната сигурност. Стана ясно, че това е обсъждано в разнообразни институции, въобще не става дума за някакво еднолично решение, взето ей по този начин ", сподели Иванов.

" Стана ясно, че тази информация е пратена на Външно министерство и точно Външно министерство е институцията, която съгласно естествената дипломатическа процедура е взела това решение. Аз персонално видях една добре свършена работа, за която ние би трябвало да благодарим и на службите, и на Външно министерство и в последна сметка на политическото управление на това ръководство. Защото в последна сметка е предпазена българската национална сигурност. "

Лидерът на " градската десница " атакува индиректно и президента Радев, акцентирайки - тематиката била обсъждана и на Съвета за сигурност при премиера, на който по закон са участвали двама представители на президентството, т.е. на " Дондуков " 2 са били добре осведомени по въпроса преди общественото му обявяване. Темата била обсъждана и на председателски срещи, т.е. нямало съображение и от " учудването " на Българска социалистическа партия по тематиката.

" Целият жиротаж, който се основава, просто е предизборна битка ", счита Иванов. (Цитат буквално, няма такава дума в речника; евентуално се касае за " ажиотаж " - бел. ред.)

" Руската шпионска школа е сериозна, би трябвало да се отнасяме с почитание към нея. Те употребяват всички вероятни средства, които можем да се сетим и тук това са го правили ", добави той.

Иванов акцентира още - не ставало въпрос за 70 дипломати, а за две групи и две учредения. " Едната група е от дипломати по Виенската спогодба, другите са личен състав различен, който също е дипломатически личен състав, само че той не е със статут на дипломати, макар че се употребяват с избрани привилегии и ограничавания.

Едното основание е обвързвано с неприсъща активност, а другото е обвързвано с определяне на пропорция сред нашето посланичество в Руската федерация и тяхното тук, което е в огромна диспропорционалност. Не мога да ви кажа в двете групи какво е разпределението, нямам добра памет за числа. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР