Добре известен факт е, че легендарният инвеститор Уорън Бъфет дълго

...
Добре известен факт е, че легендарният инвеститор Уорън Бъфет дълго
Коментари Харесай

Кой научи Бъфет да говори

Добре прочут факт е, че именитият вложител Уорън Бъфет дълго време се е страхувал от това да приказва пред аудитория. Веднъж той даже е споделил на водещи от Би Би Си, че не може да им даде изявление, защото се опасява да не повърне, когато се появи пред камера.

Всички това се трансформира, когато Бъфет взема присъединяване в курс по обществена тирада на Дейл Карнеги по време на следването си в бизнес учебното заведение Колумбийският университет. Този курс трансформира радикално живота му. Дори през днешния ден единственото нещо, което може да видите на стената в офиса му, е документа от курса на Карнеги. Бъфет осъзнава, че въпреки не всеки човек да има потребността да бъде добър оратор, с цел да бъде сполучлив, човек не може да реализира задачите си, в случай че не ефикасен комуникатор.

„ Да не можеш да общуваш дейно е като да намигаш на момиче в тъмното – нищо не се случва. Може да сте същински гении, само че няма да имате опцията да визиите концепциите си на другите. “, споделя той.

Наскоро аз също взех присъединяване в сходен курс, който ми оказа помощ да стана по-добър и убеден комуникатор. Ето няколко съвета, които мога да споделя от него:

Превърнете се в повествовател

„ Днес, в случай че желаете да бъдете сполучлив бизнесмен, би трябвало да бъдете и добър повествовател на истории “, написа споделя Ричард Брансън през 2016 година

„ Това се дължи на обстоятелството, че историите оказват помощ за построяването на доверие сред вас и вашата публика или събеседник. Разказването на истории е толкоз остаряло, колкото откритието на огъня, и толкоз ново и съвременно, колкото Twitter. Хората търсят някои, които да звучи правдиво. ”, споделя още създателят на Virgin group Ричард Брансън

Вземете за образец починалият началник на Apple Стив Джобс и представянето на първия iPhone през 2007 година Това е една от най-хубавите бизнес речи историята, като тя трансформира изцяло посоката на развиване на компанията. Джобс съумява да ни завоюва с елементарна, само че увлекателна история, която ни кара да желаеме да притежаваме новият артикул на неговата компания.

Вземете образец от положителни оратори

Как може да се научите да изнасяте по-добри обществени речи? Вижте по какъв начин го вършат най-хубавите експерти. Вземането на образец от хората, които са се потвърдили като положителни комуникатори, е извънредно ефикасен метод за подобряването на вашите информационни умения. Целта обаче не е да копирате изцяло стила им на презентация и изявление и да го визиите като ваш личен –  хората незабавно ще ви оценят представянето ви като изкуствено и няма да вземат на съществено думите ви. Използвайте речите на положителните оратори, с цел да се научите по какъв начин да овладеете:

Въведението – Успявате ли да грабнете вниманието на публиката с първото си изречение? Включва ли то персонална история?

Основното обръщение – Лесна ли е за следене структурата на вашето обръщение? Пубиликата ви реагира ли прочувствено на вашето обръщение?

Заключението – Кратки и ясни ли са заключителните ви думи? Те запаметяващи ли са? Съдържа ли то някакъв апел за деяние?

Изнасяйте речи пред огледалото

Добър метод за възстановяване на комуникационите умения е репетирането на речи пред огледалото. Задайте си някакъв въпрос, като да вземем за пример „ Каква е основата цел в живота ми? “, и започнете да говорите по тематиката. Водете си бележки за нещата, които са ви се получили, и тези, които не желаете да виждате, когато говорите пред хора. Правете подготовки, до момента в който не се почувствате уверени в своята презентация.

Марсел Шуантес , създател на Leadership From the Core, за Inc.com

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР