Добрата стара пощенска кутия може да бъде чудесен маркетинг инструмент.Това

...
Добрата стара пощенска кутия може да бъде чудесен маркетинг инструмент.Това
Коментари Харесай

Маркетинг успех по пощата

Добрата остаряла пощенска кутия може да бъде превъзходен маркетинг инструмент.

Това описа в книга, издадена в Съединени американски щати под заглавието The Direct Mail Solution, предприемачът Крейг Симпсън. Той предлага лесни за следване рекомендации по пряк маркетинг. Сред тях посочва шест най-работещи инструмента.

Ето кои са те. 

Плик с писмо, в което има персонално известие до клиента, картичка или листовка . Някои компании избират в плика да поставят дребна записка. Това наподобява още по-лично, а колкото по-лично е писмото по пощата, толкоз повече ще работи, показва създателят. Затова е актив допълнително бележката да е адресирана с ръчно написано обръщение. Някои компании пробват да вършат ексцентрични пощенските пликове, като отпечатват на тях известия от рода на „ Въздушна поща “, „ Проверено “, „ Спешно “, „ С висок приоритет “. Това са част от методите да накарат получателя постоянно да отвори твърговското им известие.

Картонена листовка или дребна брошура, сходна на списание . В Съединени американски щати се популяризират доста типове такива, с друг дизайн и размер, от 6 на 10 инча до 61/8 на 111/2 инча. Обикновено тези маркетинг материали са изпълнени с цвят и се употребяват като допълнение в маркетинг акции, свързани със здравословното хранене. Атрактивни са на тип и наподобяват забавни за четене.

Пощенски картички . Това е най-евтиният прийом за пряк маркетинг по пощата. Попадат в категорията на картонените брошури, само че са направени с по-малко материали. Върху тях има доста по-малко търговски текст. С тях рекламодателят е изправен пред вероятността получателят да види известието му веднага пред пощенската кутия и да го не помни, изхвърляйки картичката.

Продължава на страница 2.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР