Добра новина за ползвателите на обществения транспорт в Испания -

...
Добра новина за ползвателите на обществения транспорт в Испания -
Коментари Харесай

Испания прави кратките пътувания с влак безплатни

Добра вест за ползвателите на публичния превоз в Испания - страната прави редица къси и приблизително дълги пътувания с трен изцяло безвъзмездни.

От 1 септември пътуващите по разнообразни железопътни направления, ръководени от държавния оператор Renfe, ще го вършат без пари, оповестява The Independent.

Пътуванията по градските линии (Cercanías и Rodalies) и районните линии на по-малко от 300 км (Media Distancia) – като се вземат поради късите и междинните дестинации, ще бъдат безвъзмездни до края на годината.

Пътуванията на дълги дистанции и единичните билети обаче не са включени - което значи, че мярката е ориентирана към притежателите на сезонни карти, а не към туристите.

„ Тази мярка предизвиква в оптималната степен потреблението на този тип групов публичен превоз, с цел да се подсигурява нужното всекидневно пътешестване с безвредно, надеждно, комфортно, икономично и стабилно транспортно средство, на фона на непрекъснатото повишаване на цените на силата и горивата “, се споделя в изказване на испанското министерство на превоза.

Испанският министър председател Педро Санчес показва, че този ход е отговор на растящите разноски за живот.

„ Напълно съм наясно с ежедневните компликации, с които се сблъскват множеството хора “, споделя той. „ Знам, че заплатата ви става все по-малка, че мъчно свързвате двата края и че пазарската ви кошница става все по-скъпа. Ще изтръгна кожата си до кости, с цел да защитя работническата класа на тази страна. “

Испанското държавно управление също по този начин понижава цените на държавния публичен превоз с 50 %.

Deutsche Bahn (DB), която обслужва множеството влакове в Германия, също пусна билет на цена от 9 евро за месец пътешестване през юни, юли или август. Средната цена дневно е единствено 25 евроцента.

Влаковете Regional Express – които нормално свързват дребни и огромни градове, също влизат в офертата. Същото важи и за всички локални услуги, в това число метро, трамваи и рейсове. Няма ограничаване в броя на билетите и пътуваниятаа.

Ходът, който се поддържа от немското държавно управление, има за цел да примами локалните назад към железопътния превоз, само че е отворен и за интернационалните гости.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР