Добра идея ли е да включите в заешкото си домакинство

...
Добра идея ли е да включите в заешкото си домакинство
Коментари Харесай

Може ли зайчето да съжителства с куче или котка?

Добра концепция ли е да включите в заешкото си домакинство куче или котка? Отговорът е позитивен, стига добре да познавате добре характера на всяко животно. Ето какво би трябвало да знаете за развъждането на заек с куче или котка!

Започнете, като оцените личността и държанието на зайчето. Страхливите и елементарно стресиращи животинки ще са сложени в рисково състояние. Когато са в среда на по-силни животни, ще заемат ролята на жертвата и ще разсънят грабителски инстинкт у котката или кучето.

Спокойните характери елементарно ще се смесят с други четириноги. Особено значимо е първите срещи сред зайчето и другите животни да са позитивни и да изградят дълготрайна положителна асоциация.

В интервала си на социализация кучетата и котките привикват най-добре със зайците вкъщи – това са първите три месеца за кученцата и първите два месеца за котенцата. Тогава животните научават кой е другар и кой – зложелател.

Не забравяйте, несъмнено, да срещате израстващите домашни любимци и със свои себеподобни за оптимално развиване на обществените умения. Обърнете внимание на физическото натоварване също, с цел да не изразходва силата си върху зайчето по нежелателен метод.

 Заек с куче

Ловният инстинкт при дребните кученца и котките се развива посредством игра – гонене, накъсване на играчки, хапане. Не позволявайте този вид игра да се случва сред тях и мини зайчето.

Друга алтернатива, която може да обмислите, е възрастно куче или котка с по-флегматични характерности. С остаряването животните понижават желанието си за игра и силата си, което е чудесно в среда с нежен и елементарно стресиращ се бозайник като зайчето.

Редно е новата котка или куче да има самочувствие и психическа непоклатимост. Това значи да не реагират изключително на виталните и внезапни придвижвания на зайчето, които могат да са стряскащи и за човек.

Породата на кучетата е от изключително значение за отношението им по отношение на зайчетата – селектираните ловни породи като териерите и хрътките мъчно ще изкоренят от себе си инстинкта да преследват и ловуват дребния бозайник. В последна сметка всяко куче или котка, посочило изявено хищническо държание, е неприятен претендент за поста. И не е добра концепция да имате куче и зайче дружно.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР