Добавяйки тези четири вкусни храни към ежедневната си диета, можете

...
Добавяйки тези четири вкусни храни към ежедневната си диета, можете
Коментари Харесай

4 храни, които задължително трябва да включите в менюто си при висок холестерол

Добавяйки тези четири вкусни храни към ежедневната си диета, можете доста да намалите риска от сърдечни болести, както и равнищата на неприятния холестерол.

Тъмен шоколад

Според резултатите от изследване, оповестено в Brigham and Women`s Hospital, тъмният шоколад и какаовите храни могат да оказват помощ за намаление на LDL холестерола и общия холестерол.

Тайната се крие в наличието на какаови флаваноли, които съгласно откривателите инхибират абсорбцията на холестерол, както и експресията на LDL рецепторите.
Експертите поучават да избере, който съдържа 70% или повече какао заради високото си наличие на флаванол в него.

Лук

Лукът съдържа биоактивни серни съединения, които понижават втвърдяването на артериите, поддържат естественото кръвно налягане и намаляват равнищата на холестерола.
Според изследване на английски учени лукът спомага за намаление на равнищата на холестерола, като понижава синтеза на това съединяване в организма. Освен това той подтиква превръщането на холестерола в жлъчна киселина.

Плодове

Много типове плодове са богати на разтворими фибри - значима съставна част за понижаване на холестерола.

Консумацията на плодове, които са изключително богати на тези съединения, може да помогне за повишение на положителния HDL холестерол и намаление на LDL холестерола. Заложете най-много на грозде.

Леща

Изследване, оповестено в The Canadian Medical Association Journal, открива, че яденето единствено на три четвърти чаша варени бобови растения спомага за намаление на равнищата на LDL с към пет %.

Високото наличие на протеини в лещата я прави идеална опция на месото. Нейната консумация в допълнение понижава рисковете за здравето заради високото наличие на рискови наситени мазнини в месото.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР