Добавянето на лимонов сок, нар, грейпфрут, боровинки, както и подправки

...
Добавянето на лимонов сок, нар, грейпфрут, боровинки, както и подправки
Коментари Харесай

Как да преодолеем навика да консумираме прекалено много сол?

Добавянето на лимонен сок, нар, грейпфрут, боровинки, както и подправки и ароматни билки към ястията ще ви помогне да се отървете от навика да ядете солено. Това сподели общопрактикуващият доктор, диетолог, лекар на медицинските науки Маргарита Королева.

Излишната сол в диетата задържа течности в тялото, повишава кръвното налягане и може да способства за увеличение на тежестта, безапелационни са експертите.

" Следователно е необходимо да пренастроите чувствителността на рецепторите на устната празнина към различен усет. Не по-малко прелестен и ослепителен, само че който в това време няма да докара до задържане на течности ", споделя диетологът.

По-рано диетолози предизвестиха за способността на трапезната сол да провокира пристрастяване. Отбелязва се, че хората са пристрастени към солени храни. По отношение на усета, когато се добави сол, всяко ядене се усеща по-вкусно. Ако в ястието липсва някоя фалшификация, тогава, с цел да се получи нормалният усет, човек инстинктивно прибавя сол към него, написа vesti.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР