Добавете и малко нарязан магданоз, за ​​да придадете допълнителна нотка

...
Добавете и малко нарязан магданоз, за ​​да придадете допълнителна нотка
Коментари Харесай

Миди с папарделе и чери домати

Добавете и малко нарязан магданоз, за ​​да придадете спомагателна нотка цвят на ястието и още по-завладяващ усет.

Необходими Продукти

● папарделе - 400 г
● миди - 400 г
● чери домати - 200 г
● каперси - на усет и по желание
● шалот - 4 бр. дребни глави
● зехтин - екстра върджин, на усет
● сол - на усет
● черен пипер - на усет
● магданоз - на усет
● пекорино романо - 100 г

Начин на подготвяне

Миди с папарделе и чери домати е типично средиземноморско ядене, бързо и елементарно за подготвяне и доста вкусно, за сервиране през всеки сезон на годината.

За да започнете да приготвяте папарделе с миди, би трябвало да започнете с мидите, които на първо място би трябвало да бъдат деликатно измити под студена течаща вода, като се отстраняват всички замърсявания, присъстващи по повърхността им.

След като това стане, посветете се на останалите съставки, а точно каперсите, които би трябвало да се накълцат доста ситно, шалота обелен и чери доматите, които би трябвало да бъдат нарязани на дребни четвъртинки или половинки.

В този миг вземете огромен тиган с незалепващо покритие и загрейте нарязаният на ситно шалот, дружно с малко зехтин. Оставете всичко за към минута и прибавете каперси. Добавете чери доматите. Овкусете със сол и черен пипер и продължете да готвите още няколко минути, доматите да пуснат сока си.

В този миг можете да добавите миди и да покриете с похлупак, с цел да се готвят на по-висока температура. След няколко минути мидите ще стартират да се отварят и ще освободят целия си усет, правейки сока още по-завладяващ и специфичен. След това мидите се обелват, като се оставят единствено няколко цели за декорация на ястието, в случай че желаете да получите още по-въздействащ резултат.

Междувременно пригответе папарделе, което би трябвало да сварите в щедро количество подсолена вода, доведена до шупване. Отцедете, когато е al dente и завършете готвенето в тиган със соса, като задушите всичко, прибавете сол и черен пипер, в случай че е належащо. Отстрани пригответе купа с настъргано пекорино и малко вода от готвенето на папарделе, с цел да създадете хомогенна примес.

След като пастата е подготвена, оставете я да се охлади малко, прибавете пекориното и го оставете да се разтопи благодарение на малко вода от варенето на пастата.

В този миг папарделе с миди и чери домати са подготвени да бъдат сервирани на вашите посетители, когато са още горещи, с цел да могат да бъдат оценени по най-хубавия метод. Добавете и малко нарязан магданоз, за ​​да придадете спомагателна нотка цвят на ястието и още по-завладяващ усет.

Като опция можете да приготвите папардели със скариди или с морски блага.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР