Доаенът на на натовския генералитет в България - ген.-майор Стефан

...
Доаенът на на натовския генералитет в България - ген.-майор Стефан
Коментари Харесай

Доаенът на натовския генералитет навърши 80 години

Доаенът на на натовския генералитет в България - ген.-майор Стефан Димитров през днешния ден навършва 80 години. Той е от малцината почтени офицер с ослепителен принос за демократичното видоизменение на българската войска в годините на народна власт. Ген. Димитров е и създател, дълготраен водач и почетен ръководител на Съюза на офицерите от запаса „ Атлантик “. По мотив неговия празник Атлантическия съвет на България изпрати Поздравителен адрес до натовеца:

ДО ГЕНЕРАЛ-МАЙОР О. З. 
                                                      Д-Р СТЕФАН ИВАНОВ
                                                      ДИМИТРОВ             

УВАЖАЕМИ ГЕНЕРАЛ-МАЙОР ДИМИТРОВ,

По случай Вашата 80-та годишнина Управителният съвет на Атлантическия съвет на България Ви сервира най-искрени и сърдечни поздрави и пожелания!
Доайен измежду малцинатна същински атлантици от висшия офицерски състав в българската страна, Вие имате цялостно съображение да се гордеете с претърпяните и изпълнени със смисъл десетилетия на почтена работа пред олтара на жанр и на Отечество.

Започнал службата си като боеви офицер в Бронетанковите войски, Вие израствате като волеви, ерудиран, съдбоносен и умен генералщабен офицер, който в преломни исторически мигове застана на страната на демократичните сили  и даде скъп принос като боен консултант и деятелен асистент на първия свободно определен президент на българската страна.

Като офицер и жител, чиято орис и работа бе разполовена на 10 ноември 1989 година Вие посочихте път и дадохте образец по какъв начин жителите с униформа могат да пазят страната и да останат почтени пред съвестта си, без да робуват на подправени комунистически легенди и да носталгират по мнимата мощност на нявгашната „ национална “ и съвсем руска войска.
Днес Вие сте почитан деец на военната просвета и отбранителното строителство, учител, генералщабен офицер и посланик, публичен деятел и персона с ярка гражданска позиция, създател, дълготраен водач и почетен ръководител на Съюза на офицерите от запаса „ Атлантик “, чиято десетилетна активност е низ от приноси за приобщаване на българското войнство към стандартите и полезностите на Северноатлантическия алианс.

На фона на подлата и жестока война в оперативна непосредственост до държавните ни граници от ден на ден българи схващат, че Вашият избор, Вашите научни, организаторски и публични старания, както и позицията на Вашите съидейници и сътрудници бяха и остават само вероятния рационален и предвидлив политически и военностратегически курс.
За нас е висока чест да имаме във Ваше лице същински другар и съидейник, 

заслужен представител на поколението професионални военнослужещи,

 от което сътрудници, млади воини, резервисти и запасняци са се учили и не престават да се учат.
Честита 80-годишнина, почитаеми военачалник Димитров!
Сполай Ви за доблестния воински труд, за предпазения народен суверенитет, за несекващото Ви любородие!
Сполай Ви, че Ви има, че все живеем измежду люде като Вас!
Желаем Ви здраве, дългоденствие, несекваща социална сила, благополучие и благополучие!
Желаем Ви още внуци и правнуци, признателни и правилни сътрудници, другари, съидейници и почитатели!
Многая лета и да живей!

                                                                         УС на Атлантическия съвет 
                                                                                  на България

26 ноември 2022 г. 
         София 

                               
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР