До зоната на мащабни учения на НАТО се приближиха атомен

...
До зоната на мащабни учения на НАТО се приближиха атомен
Коментари Харесай

Норвегия вдигна бойни самолети след руския ядрен крайцер Пьотр Велики

До зоната на огромни учения на НАТО се приближиха атомен крайцер и противолодъчен ракетен унищожител на военноморсаките сили на Русия. Това оповестяват Въоръжените сили на Норвегия.

„ Норвежкият крайбрежен патрулен аероплан „ Орион “ последва съветски кораби край крайбрежията на Финландия и Норвегия. Подобна интензивност е естествена по време на учения в норвежки като " Студен отговор " (Cold Response). За Норвегия и НАТО е значимо да следят цялата активност в нашите зони “, написаха в Туитър норвежките въоръжени сили, съобщи Блиц. 

На уеб страницата си те прибавят, че засечените кораби са в интернационалните води, а още два сега работят на север и юг от Лофотенските острови и архипелага Вестерол - близо до военноморските сили на НАТО, участващи в норвежките военни учения.

Норвежката войска разгласява фотоси от въздуха на съветски кораби в обществените мрежи. Това са атомният унищожител „ Пьотр Велики “ и противолодъчният ракетен унищожител „ Североморск “ на Северния флот.



В навечерието на 7 март НАТО разгласи, че в Норвежко море и на сушата в Норвегия стартират огромни учения „ Студен отговор “. Те ще се проведат през март-април. В ученията вземат участие към 30 хиляди военнослужещи и 50 кораба от повече от 25 страни от Европа и Северна Америка, отбелязва Северноатлантическият алианс.

„ Съюзническите сили би трябвало да са подготвени да работят при всевъзможни условия и при всевъзможни условия. Обучението в Норвегия разрешава на съдружниците и сътрудниците от НАТО да практикуват уменията си в рискови условия, от замръзнали фиорди до бурни морета и покрити с лед планини. Това е повода Оперативният център на НАТО в студено време да се намира в Норвегия “, споделиха от НАТО.

Те упорстват, че ученията не са свързани със специфичната военна интервенция на Русия в Украйна. „ Студен отговор “ беше оповестена осем месеца авансово, а през януари командирът на Обединения щаб на Норвегия осведоми командира на Северния флот на Военноморски сили на Русия посредством видео диалог през януари, заяви НАТО.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР