До смърт след пиянски запой бе пребита 39-годишната Антоанета Тодорова

...
До смърт след пиянски запой бе пребита 39-годишната Антоанета Тодорова
Коментари Харесай

Борислав преби до смърт по-младата си любовница след пиянски запой, а сега... 

До гибел след разгулен запой бе пребита 39-годишната Антоанета Тодорова на 12 януари 2018 година в Хасково. Срещу по-големия с 23 година другар на жертвата - Борислав Вълков, бе повдигнато обвиняване за съзнателно ликвидиране по изключително непосилен и нечовечен метод, написа " Марица ".

Мъжът страда от биполярно афективно разстройство, за което е и пенсионер. Драмата се случи в апартамент на петия етаж в блок №2-4 на улица „ Щерю Вапцаров “ в кв. „ Любен Каравелов “.

Антоанета Тодорова живеела при приятеля си в жилището му в Хасково. Била безработна. Тя разчитала напълно на пенсията на Борислав.

„ И двамата пиеха по доста и постоянно, непрекъснато се караха, разделяха и сдобряваха “, описаха осведомени с битието на двойката.

Особените връзки сред двамата - напиванията на Антоанета, а и съмненията в психологичното здраве на Вълков довели до смяна в общественото другарство на мъжа. Той рядко се срещал с другари и познати, не излизал постоянно от вкъщи си, станал затворен и контактувал в по-тесен кръг.

На съдбовната дата Димитър Желязков, един от приятелите на Вълков, се обадил на хасковлията и му споделил, че ще отиде да го види. След поканата да заповяда Димитър купил пътьом 700-грамова бутилка водка, безалкохолно и плодове. Междувременно още от сутринта Антоанета пиела бира, а до идването на госта вечерта блъснали и по стотина грама ракия.

След идването на госта той сипал в чашите и водка. Вълков изпил към 150 грама. Към 23 часа Тодорова пуснала музика. Донесла и спомагателна тонколона, с цел да усили музиката. Борислав се противопоставил, с цел да не подвигат звук в късния час. Приятелката му се опънала и почнала да го наскърбява, нарекла го „ отпадък “. Препирните сред двамата траяли, а до момента в който почиствала пода от разсипан тютюн, Антоанета изритала в лицето седналия Борислав, чиято протеза в устата се разместила, раздрусали се и няколко здрави зъба.

„ Мръсницо мръсна, виж какво ми направи “, развикал се домакинът и отишъл да се измие в кухнята. Там видял, че протезата му е повредена, праснал я ядосано на пода и тя се строшила. Разяреният мъж се върнал в хола, издърпал седналата на дивана Тодорова и я помъкнал към тъмното предверие. Там блъснал във входната врата дамата. Антоанета паднала на пода, а Борислав се разкрещял да се маха от жилището му и да върви да спи където желае. После почнал да рита свлечената на пода жертва.

Силните удари попадали в главата и лицето на дамата. Счупил и едно от ребрата й. Ритал я в корема и по бедрата. Тодорова опитвала да се отбрани с ръце, само че мощните удари продължавали да се сипят по тялото й, до момента в който гостът им не усетил побоя и не станал да ги разтърве. „ Какво вършиме, какви са тези работи “, попитал Желязков. „ Главата ме боли, нещо ми се счупи “, изстенала от пода пребитата.

Димитър си тръгнал, а малко по-късно Вълков присъединил осветлението в коридора, а приятелката му сама се изправила и отишла да си легне. Борислав се върнал в хола, допил си водката и след това си лежащ самичък в друга стая.

На сутринта 39-годишната жена се събудила към 9. 30 часа. Тогава побойникът видял съсирената кръв по устните и синини по бузите на жертвата си. Антоанета се оплакала от болки в главата и по лицето. Тя допила остатъка от бирата и легнала на дивана в хола. По обяд споделила на Борислав, че й се гади, и траяла да лежи на дивана, а мъжът траял да пие водка.

Около 17 часа Вълков събудил Тодорова, тя още веднъж споделила, че не се усеща добре, повърнала на пода и заспала още веднъж. Четири часа и половина по-късно - в 21. 30, Борислав още веднъж събудил Антоанета. Тя едвам говорела и то несвързано, издавала странни звуци. Това тормозило мъжа, само че той не побързал да потърси помощ.

Това сторил чак 30 минути след среднощ на 14 януари. Той набрал незабавния телефон 112, откъдето го свързали непосредствено с хасковската Бърза помощ.

„ Тука се понапихме и посбъхтахме ", споделил Вълков на дежурната здравна сестра. Впоследствие телефонистката обяснила на проверяващите, че поради заваляния диалект на мъжа, решила, че става дума за пиянска прищявка.

Медсестрата предложила потреблението на персонален транспорт или такси до Центъра за незабавна здравна помощ. Борислав пък размислил, че към този момент е пил, положението на приятелката му не разрешавало да се движи сама и решил да си легне.

В 8. 30 часа на 14 януари Борислав Вълков схванал, че пребитата от него жена е мъртва.

„ Състоянието на жертвата продължавало да се утежнява, тъй като от ударите в челюстта й била породена така наречен ротационна черепно-мозъчна контузия. Тя се характеризира с скъсване на кръвоносните съдове сред дребната и до твърдата обвивка на мозъка. Това, от своя страна, довежда до кръвоизливи и хематоми на разнообразни места в мозъка. Така се стига и до повишаване в налягането на черепната кутия.

Дихателната и сърдечни действия се затрудняват прогресивно. Така жертвата е изпаднала в безсъзнание. Когато сбирката от кръв достигнала сериозното равнище от 120 кубични см, регулиращите функционалности на мозъка били напълно потиснати. Вследствие на тези фактори настъпила сърдечна и дихателна непълнота “, написа в признатата в следствие от Темида експертиза на правосъдния патоанатом доктор Христо Еленски.

Смъртта била изключително мъчителна за жертвата, гласи мнението на експертизата. Жената изпитвала изключителни премеждия и болки от нанасянето на ударите до бавното „ поглъщане “ на съзнанието й и цялостната му загуба. Смъртта не е настъпила незабавно. Тя пристигнала продължителна и мъчителна, поради постепенно развиващия се хематом в мозъка, потискал последователно дихателната и сърдечната активност.

„ Процесът на гибелта е траял повече от денонощие. В този интервал положението на Антоанета се е влошавало прогресивно и трудно за нея “, написа още в експертизата на движимостите лица.

В разширена съдебнопсихиатрична експертиза се отхвърля и опцията Борислав да е направил смъртоносния побой в положение на физиологичен афект. Петимата лекари, направили изследването, удостоверили психологичното заболяване на Вълков. Според специалистите обаче, все още на закононарушението и след това все още на осъществения от тях обзор Борислав бил в ремисия, което значи, че е осъзнавал дейностите и постъпките си, за което предстои и на наказателна отговорност.

Вещите лица са показали, че сред 12 и 14 януари 2018 година хасковлията нямал качествени промени в мисленето, усещанията, страстите и волята, подкрепящи извод за фикс идея или меланхолия. Потвърждавало се и мнението, че проявената експанзия била признак на волевата нестабилност и невисок надзор.

10 година решетки при първичен непоколебим режим

Процесът против Борислав Вълков стартира през юни по-миналата година в Окръжния съд на Хасково. На разпоредителното съвещание бе оповестено, че подсъдимият желае делото да се гледа по съкратеното произвеждане. Вълков се съгласи част от специалистите и движимостите лица да не дават показания. Темида почете настояването му да бъдат призовани общо 8 движимости лица по две психиатрични експертизи и правосъдният доктор доктор Христо Еленски. По преценка на съда в идващото съвещание ще бъдат разпитани и четирима очевидци.

Борислав съобщи, че не се признава за отговорен по предявеното му обвиняване. Неговата теза е, че не е имал предумисъл да убие приятелката си. Той не отхвърляше авторството на дейностите му, разказани в обвинителния акт, само че твърдеше, че са резултат от афект. Според изказванията на подсъдимия, той бил предизвикан от агресивното държание на Антоанета. Той посочи, че имал частична загуба на спомен за държанието си през съдбовната вечер.

10 години затвор при първичен непоколебим режим. Това отсъди Темида на първа инстанция на 28 октомври т. година Заради съкратеното произвеждане магистратите бяха длъжни да слязат под планувания най-малко от 15 години.

„ Не се откриха учредения за уединяване на Борислав Вълков до края на живота му “, написа още в претекстовете на присъдата, която не е дефинитивна. Тя може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативен съд-Пловдив.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР