До септември обликът на железниците се променяПо-добра хигиена, по-кратко време

...
До септември обликът на железниците се променяПо-добра хигиена, по-кратко време
Коментари Харесай

БДЖ обещава: По-добра хигиена, по-кратко пътуване с влаковете

До септември образът на железниците се трансформира

По-добра хигиена, по-кратко време за пътешестване и антиCOVID седалки във влаковете. Това са част от целите на българските железниците, които през днешния ден показаха пътната си карта, разкрива

Заявката на съвета на шефовете е времето за пътешестване по линията „ София-Бургас “ да се редуцира с един час. Те дадоха обещание, че пасажерите ще се настанят в по-чисти вагони още през март.

Георги е ватман от 16 години. Днес пътува по линията от София до Пловдив. Казва, че ще дойде по-късно повече от три часа.

„ Преди 20 години прословутият експрес „ Пловдив “ стигаше за 1 час и 48 минути от Пловдив до София без да стопира. След това с две прекъсвания за към 2 часа го взимаше “, споделя той.

Обяснява, че 20 години по-късно влаковете се движат по-бавно поради непрекъснати поправки по пътната мрежа. Въпреки това, съгласно него, пътникопотокът е огромен.

„ Много пасажери има. При изискване, че е постепенно пътуването. Те си го избират, тъй като могат да стоят прави, да се разхождат по вагоните “, счита машинистът.

Според част от пасажерите в същия трен закъсненията на локомотивите са най-големият проблем пред БДЖ.

„ Все със забавяне идват, аз дори се отхвърлих. Вече започнах да се прибирам с една маршрутка “, споделя пътничка.

По думите на зам.-транспортния министър обстановка скоро щяла да се промени.

„ Може да свалим времепътуването с към един час в направлението „ София-Бургас “, счита Илия Илиев.

Освен времето за пътешестване, различен от целите на БДЖ ще бъде хигиената.

„ В момента се работи за нова техника, показва се в специфични прахосмукачки, които могат да почистват и перат тапицерията на седалките “, осведоми Петко Петков, член на Съвета на деректорите на БДЖ.

„ То и от нас зависи, тъй като пък и ние не пазим “, сериозна е пътничка.

Освен с нови прахосмукачки, от БДЖ възнамеряват да основат комфорт на пасажерите и със специфични антиCOVID седалки.

„ Искаме да инсталираме такива антиCOVID седалки на всички спални вагони, с които разполага сдружението “, споделя Петко Петков.

От Съвета на шефовете в БДЖ си сложиха период – до септември образът на железниците да се промени. Добавиха, че за задачата ще получат повече пари от страната.

„ 196 милиона ще отидат единствено за пътнически транспорти “, съобщи Кирил Григоров, член на Съвета на шефовете на БДЖ.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР