До съд с японски милиардер може да стигнат Димитър Рачков

...
До съд с японски милиардер може да стигнат Димитър Рачков
Коментари Харесай

Рачков и Халваджиян си навлякоха сериозни неприятности покрай новия им бизнес

До съд с японски милиардер може да стигнат Димитър Рачков и братята продуценти Маги и Джуди Халваджиян. Повод са възможни проблеми към лиценза на новият им взаимен бизнес, предвидиха адвокати.

Продуцентите и известния комедиант са притежатели на лъскаво кафене, което отвори порти наскоро в един от столичните молове. Заведението се популяризира като място където " кафето е изкуство, просвета и прекарване ". За задачата се разчита на продукция от дребни биологични ферми в Бразилия, Кения, Колумбия и Бразилия, с цел да подсигуряват чудесно качество. В опит да обезпечат неповторимо преживяване на своите клиенти, притежателите са заложили на впечатляващ минималистичен и футуристичен дизайн, като цялото заведение е в ослепително бял цвят, написа " Уикенд ". 

Рачков и братя Халваджиян се похвалиха, че те са създатели на концепцията за заведението. Концепцията им за кафенето на бъдещето била извънредно новаторска " и към момента не изключително позната освен в България, само че и в цяла Европа ". Това им дава вяра, че могат да създадат международна агресия с революционната си концепция. Плановете им са в скоро време да отворят цели 200 обекта. Впечатлени от кафенето, хора от целия свят към този момент ги засипвали с оферти да отворят заведения на франчайз. От Лондон, та до Дубай. Поне по този начин се хвалят Халваджиян и Рачков в платена обява.

" Жалко, че концепцията не е истинска, а копие на японската верига " Arabica ", която от няколко години насам се популяризира много съществено по света ", написа в коментар прочут кафе специалист. Клиенти, посетили кафенето също означиха, че интериорът, поднасянето на напитките и самата философия на заведението поразително наподобява на японската верига. Подобни съвпадения мъчно могат да бъдат инцидентни и слагат под подозрение претенциите на българските притежатели за уникалността на концепцията им, писа още " Уикенд ".

Още в края на предходната година Рачков и братята Халваджиян се похвалиха, че имат франчайз да отворят заведение от интернационалната гурме кафе верига " Arabica ". Тримата записват и компания " Глобал кофи ", а като съдружници са привлечени оперният артист и предприемач Роберт Сулпицио и музикантът Видин Андонов. Купуването на лиценз е нормална процедура с известни международни вериги заведения за хранене и заведения. Собственикът на марката дава право на всеки искащ да отвори обект, като в подмяна му се заплаща твърда такса и % от оборота. След подписване на контракта, Рачков и братята Халваджиян започнаха да набират и личен състав. В обявите категорично е посочено, че става дума за работа в заведение от международната кафе верига.

Самият създател Кенет Шоджи също се похвали, че е намерил сътрудници в България. Японецът разгласява и фотоси с дизайна на бъдещото софийско кафене. Може би изцяло инцидентно, само че те поразително съответстват с интериора на кафенето, намерено от Рачков и сътрудниците му. Иначе съдействието сред Кенет Шоджи и родните му сътрудници продължава безусловно до последният миг, съгласно изявления на японеца във Facebook. Малко преди откриването на самото кафене се оказва, че то ще работи под нова марка и с " неповторима " идея, измислена от българските притежатели. Това надлежно икономисва на Рачков и Халваджиян заплащането на % към японският създател на веригата. Освен, в случай че Кенет Шоджи не реши да си потърси правата в съда, поради изумителните прилики в двете заведения. Според хора от шоубизнеса това надалеч не е изключено. Твърди се, че японецът е останал много сюрпризиран от появилото се под друга марка кафене и може да предяви искания към тукашните създатели на " неповторимата " идея.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР