До рано тази сутрин прокуратурата не е внесла в министерството

...
До рано тази сутрин прокуратурата не е внесла в министерството
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Прокуратурата още не е внесла искане за правна помощ за разпита на Божков

До рано тази заран прокуратурата не е внесла в министерството на правораздаването искане за правна помощ за осъществяване на разпит като очевидец на Васил Божков посредством видеоконферентна връзка. Това разгласи правосъдният министър Надежда Йорданова преди началото на постоянното съвещание на пленума на Висш съдебен съвет.

По думите ѝ държавното обвиняване няма период, в който да внесе настояването, като преценката е напълно на прокуратурата какъв брой бързо желае да организира процесуално-следствените дейности.

" Спецификата, особено с Обадинените арабски емирства е, че упорстват настояването да бъде отправено от министъра на правораздаването по отношение на техния подобен. Когато ние получим настояването, сътрудниците от администрацията преглеждат документите, в случай че имат някакви въпроси, терзания от официална страна - по какъв начин са завършени нещата. Тогава се свързват с сътрудниците и се вършат уточнения, това не е нещо ново ", изясни Надежда Йорданова.

През предходната седмица прокуратурата разгласи желанието си да задвижи процедурата за разпит на хазартния необут в изискванията на реципрочност. Искането е по изказванията на Божков, че е бил изнудван от Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова.



По сигнала на Васил Божков се стигна до арестите на тримата за 24 часа. В края на предходната седмица Васил Божков разгласи, че по проблема европрокуратурата към този момент го е разпитала.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР