До последно опитвахме да поемем удара на инфлацията, но поскъпването

...
До последно опитвахме да поемем удара на инфлацията, но поскъпването
Коментари Харесай

Мобилен оператор: Поскъпването на услугите е неизбежно

„ До последно опитвахме да поемем удара на инфлацията, само че повишаване то на услугите е неизбежно ". Това споделят в своя позиция от мобилния оператор А1. Тя дойде по мотив изказване на министъра на стопанската система и промишлеността. От оператора потвърдиха, че през вчерашния ден са получили заповед, издадена от Комисия за отбрана на потребителите, с която се оспорва определения от тях начин за индексация на цените. 

„ Ролята на страната и в частност на Министерството на стопанската система и промишлеността е да откри най-хубавия баланс сред потребностите на бизнеса и тези на крайните консуматори ", пишат още от А1.

Вижте цялата позиция на оператора:

На първо място бихме желали да изразим нашата изненада и страдание, че се постанова да поддържаме връзка с министъра на стопанската система и промишлеността посредством обществените мрежи вместо в директен и рационален разговор, каквото желание изразихме още през цялото време на информационната акция за индексиране на цените на част от предоставяните от нас услуги.

За момента можем да потвърдим, че А1 България през вчерашния ден получи заповед, издадена от Комисия за отбрана на потребителите, с която на съображение на Закона за отбрана на потребителите оспорва определения от нас метод за индексация на цените. Важно е да се означи, че заповедта не не разрешава индексацията по принцип, а значи, че не се приема проектът на компанията да извърши индексацията на една стъпка, вместо на две, като я отсрочи оптимално във времето. Това значи, че никой не оспорва правото ни да индексираме. Тази опция е залегнала в договорните ни връзки от доста години и в никакъв случай до момента не сме я употребили. Имахме правната опция да индексираме и предходната година, както и при започване на тази, само че не го направихме. До последно се опитвахме да поемем удара от инфлацията и да не покачваме цените си, само че в дълготраен проект това към този момент е невероятно, по тази причина нарастването е неизбежно, въпреки и в най-малък размер. В последните две години на пандемия доказахме, че нашите услуги са основни за естественото протичане на публичния и стопански живот. България беше една от страните, в които потребителите не усетиха претоварването на мрежите за разлика от редица европейски страни и ние осигурихме свързаността, нужна за естественото действие на жителите, институциите и бизнеса.

В този смисъл за нас сериозният политически отпор, който срещаме, е подбуден от популизъм, а не от най-хубавия интерес на потребителите. Инфлацията в страната е реалност и тя се отразява отрицателно върху всички браншове на стопанската система с растежа на цените на горивата и електрическата енергия и стоките от първа нужда. За страдание вместо да се концентрира върху същинските стопански проблеми, Министерството на стопанската система и промишлеността търси лесни способи за похищение на вниманието, като нападна една от промишленостите, която намерено и транспарантно комуникира с клиентите си идни промени на цени.

Ролята на страната и в частност на Министерството на стопанската система и промишлеността е да откри най-хубавия баланс сред потребностите на бизнеса и тези на крайните консуматори. Инфлацията и растящите цени слагат компаниите пред съществени провокации да продължат да работят обикновено в интерес на клиентите и обществото. За страдание връзката не се организира за намиране на взаимноизгодно решение, а посредством напън и непазарни послания, което за нас е изцяло недопустимо. Готови сме да спомагаме на Министерството на стопанската система и промишлеността да работи по осветляването и разрешаването на същинските проблеми на нашата промишленост като пиратството на авторски ТВ права, отбягване възнаграждение на Данък добавена стойност и други налози, прилагане на противозаконни закрепени мрежи.

А1 България е част от A1 Group, която е водещ снабдител на телекомуникационни услуги и цифрови решения в Централна и Източна Европа, с над 25 млн. клиенти в седем страни и съвсем 18 000 чиновници, от които близо 3 600 работят в България. Като един от най-големите работодатели и данъкоплатци, компанията постоянно съблюдава условията на локалното законодателство и води транспарантен разговор с виновните институции.

Всяка интервенция на държавните институции в процеса на свободно предложение на артикули и услуги би трябвало да бъде в сходство с пазарните правила и настоящото законодателство и ние ще отстояваме позицията си по всички планувани от закона способи и в най-хубавия интерес на нашите клиенти.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР