До поредни сблъсъци между жълтите жилетки и полицията се стигна

...
До поредни сблъсъци между жълтите жилетки и полицията се стигна
Коментари Харесай

Ожесточени сблъсъци между жълтите жилетки и полицията, над 100 души са арестувани

До следващи конфликти сред „ жълтите жилетки ” и полицията се стигна в Париж по време на многохилядните демонстрации за 1 май, към които се причисли и шествие в отбрана на климата, заяви френското издание „ Фигаро ”, съобщи Пик.

``
реклама

Напрежението породи пред кафене „ Ротондата ” на бул. " Монпарнас ", когато радикални стачкуващи започнаха да хвърлят бомбички по служителите на реда, които на собствен ред отвърнаха със сълзотворен газ.

Някои от протестиращите хвърляха камъни и други предмети по служителите на реда, нападнаха с ритници паркиран микробус на близка улица и потрошиха прозорците му.

" Ротондата " е алегорично място, защото точно там Еманюел Макрон отпразнува успеха си на втория тур на президентските избори през 2017 година

165 са арестуваните до този миг на деня в Париж, а над 9000 чанти са били претърсени като защитна мярка, оповестиха от полицията.

Френските управляващи предизвестиха, че към демонстрациите в Париж могат да се причислят радикални деятели и още веднъж да избухнат деянията на принуждение, белязали предходните митинги на жълтите жилетки и първомайските демонстрации през последните две години.

В Париж са ситуирани над 7400 служители на реда. Силите на реда подредиха над 580 магазини, заведения за хранене и кафенета по маршрута на демонстрацията да останат затворени, както и редица станции на метрото.

Между 6500, души съгласно органите на реда, и 9500, съгласно синдикатите, излязоха на шествие в Лион.

Демонстрациите започнаха спокойно. Когато шествието стигна до търговски център, пред който бяха ситуирани силите на реда, дребна група от коренно настроени протестиращи започнаха да хвърля бомбички против служителите на реда. Един човек е арестуван.

Около 4000 „ жълти жилетки ” вземат участие в демонстрациите в Нант.

Повече от 5000 души излязоха по улиците на Бордо за 1 май.

Мирно минават демонстрациите за Деня на труда в Тулуза. Начело на многохилядното шествие и тук застанаха " жълтите жилетки ", следвани от синдикатите.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  1  0 РЕКОРД_ПО_THUMBS_DOWN (преди 1 минута) Рейтинг: 4776 | Одобрение: -5074 Аз със жилет не се бръсна. Особено жълт жилет. Много евтини артикули и не знам за какво ги рекламирате тук.  ПАЧИ КРАК ЕООДОБИД ДАБАДА НАИ НЕХАРЕЗВАНЕАД ГОМЕНДИРАЖД В БЕДЕЛ БГ. Напиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР