До петък независимите депутати, напуснали ПГ на Има такъв народ“

...
До петък независимите депутати, напуснали ПГ на Има такъв народ“
Коментари Харесай

Депутатите напуснали ИТН ще мислят до петък дали да подкрепят правителство на Асен Василев -

До петък самостоятелните депутати, напуснали ПГ на „ ИТН “ (ИТН), ще решат дали да поддържат държавно управление на Асен Василев, стана ясно от думите на нечленуващия в парламентарна група Иво Атанасов на брифинг след края на консултациите с " Продължаваме Промяната “ в Народното събрание.

Това е решение, което ще би трябвало да вземем дружно в " Продължаваме Промяната “ (ПП) с Националния съвет на партията, по този начин номинираният за министър председател Асен Василев отговори на въпрос, в случай че до петък не се намерят най-малко 121 депутати, които да застанат зад оферти от Политическа партия кабинет, ще върнат ли на президента мандата несбъднат или ще го подложат въпреки всичко на гласоподаване в пленарната зала. Запазвам персоналното си мнение за себе си в този миг, посочи той.

От думите му стана ясно, че в работната група, която от на следващия ден стартира работа в конкретика по програмата, ще вземат участие и самостоятелните народни представители, напуснали Има Такъв Народ. Работната група би трябвало да изготви както програмата на държавното управление, по този начин и законодателната стратегия.

Продължаваме диалози в търсене на поддръжка, както споделих и вчера- всеки един народен представител, който счита, че независимо може да взема решения, е добре пристигнал на диалози по програмата, уточни Василев. И добави, че желанието на Политическа партия е да създаде най-хубавата стратегия, в която да се вземат поради ползите на гласоподавателите. Още съм оптимист за намиране на поддръжка, акцентира той.

Няма безусловна поддръжка, имаме доста допирни точки, нас ни интересува ясна законодателна стратегия, както и такава за дейностите на държавното управление през периода на съществуването му, изясни Иво Атанасов. По думите му въз основа на това всеки един от самостоятелните депутати ще обясни самичък за себе си дали ще поддържа или не предлаганото държавно управление.

Знаем, че национално отговорно държание е да има държавно управление, само че държавно управление с ясна стратегия и дейности в полза на България, акцентира той. С Политическа партия имали допирни точки във връзка с битката с корупцията, измененията в КПКОНПИ, регулаторните органи, правосъдната промяна, службите за сигурност. В тази посока ще развием програмата, по която да работим, до петък всеки ще изрази своето мнение – от какво е удовлетворен, ще поддържа или не новия кабинет, повтори депутатът. Ако изготвим качествена стратегия и с уговорките на всяка от парламентарните групи, и ние като самостоятелни – продължаваме и ще гласуваме за държавното управление, увери той. Според него е по-добре е да се гради, в сравнение с да се разрушава. Той самият увери, че не води диалози с други депутати в търсене на поддръжка.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР