До обяд облачността ще е разкъсана, а след обяд и

...
До обяд облачността ще е разкъсана, а след обяд и
Коментари Харесай

Слънчева неделя, следобяд - дъжд и гръмотевици по планините

До обяд облачността ще е раздрана, а след обяд и купесто-дъждовна. Отново над планинските региони от Западна и Централна България ще се чакат превалявания, съпроводени от гръмотевици, като тук-там преваляванията ще са обилни. Към вечерта преваляванията ще отслабват и ще стартират да стопират.

Ще духа слаб до сдържан вятър от северозапад, а в Източна България – най-вече от изток.

Времето по Черноморието

През нощта против неделя ще доминира раздрана облачност. След обяд и с развиване на купесто-дъждовна и тук-там ще превали и прегърми.

Максималните температури на въздуха ще бъдат –25-26°С, а на морската вода - 23°-26°С.

Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър.

Вълнението ще е сред 2-4 бала.

Времето в София

През нощта против неделя времето в столицата ще е най-вече облачно, с превалявания от дъжд. Минималните температури ще се покачат и ще са сред 15-17°С. До обяд облачността ще е раздрана, а след обяд и забележителна с чести превалявания. Ще духа слаб до сдържан източен вятър. Максималните температури ще са сред 25-26°С.

Времето в планините - няма да е уместно за туризъм!

През целя ден ще е най-вече облачно с превалявания в Рило-Родопският масив, Средногорието и Централния Балкан. Ще духа сдържан вятър от северозапад. Температурите ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще към 17°, на 2000 метра - към 10°.

Времето на Балканите

Над централната част на полуострова облачността ще е забележителна, с превалявания от дъжд, като тук-там и с гръмотевична активност. Повече слънчеви часове чакаме в западните региони.

Прогнозист: Имре Дузмат, Meteo Balkans
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР