До няколко дни тръгва нов проект на МВР за предотвратяване

...
До няколко дни тръгва нов проект на МВР за предотвратяване
Коментари Харесай

Нови мерки срещу телефонните измамници

До няколко дни потегля нов план на Министерство на вътрешните работи за попречване на телефонните измами посредством сметките за ток. Те ще съдържат предупредителни надписи. Това заяви заместник-вътрешният министър Стефан Балабанов при представянето на резултатите от работата на силовото ведомство през 2017-та. Данните демонстрират, че предходната година измамниците са взели от българските жители към пет милиона лв.. От министерството регистрират и друга тревожна наклонност - внезапно се усилват малолетните нарушители. Тихомир Игнатов по тематиката.

Във врачанското село Моравица главният източник на информация си остава тв приемникът.

- " По малкия екран се осведомявам, кой гледа тв приемник. Приказваме си заран, когато вървим за хляба. "

Пенсионерите са с дребни пенсии и по тази причина опитите за ало-измами са необичайност, описват локалните. Из селото са разлепени листовки с информация от полицията, само че това надалеч не е задоволително.

-,,Много информация би трябвало да има за хората, по какъв начин те да се държат, какво да създадат, по какъв начин да постъпят в такива случаи. "

Затова от Министерство на вътрешните работи излизат с ново предложение - фактурите за ток да съдържат сигнален надпис, че настояването на пари по телефона е машинация.
Стефан Балабанов, заместник-министър на вътрешните работи,Възрастните откакто си платят сметките за ток ги преглеждат по няколко пъти дневно, съпоставят ги. Коментират в своите пенсионерски клубове. По този метод, въпреки и дребна профилактична мярка, само че въпреки всичко желаеме да предизвикваме в техните глави, че Министерство на вътрешните работи и нито една държавна институция не желае пари по телефона. "
Анализът на Министерство на вътрешните работи демонстрира, че най-уязвимата група са възрастните хора над 65 години. Миналата година са разкрити 185 измами.
Стефан Балабанов, заместник-министър на вътрешните работи:,,Благодарение на нашата превантивна акция през предходната година доста от незаконните групи се изнесоха в прилежащи нам страни като Румъния, Сърбия и Гърция. " Валентин Радев, министър на вътрешните работи,,8% е понижението на тези измами, само че разкриваемостта постепенно се подвига 15 % нагоре. Дано успеем повече. "
От Министерство на вътрешните работи подсетиха, че от средата на предходната година с престъпността в дребните обитаеми места се борят и мобилни екипи, за задачата бяха назначени 1000 нови чиновници. В Моравица обаче към момента се оплакват от неналичието на полицейско наличие, компенсират я със зли кучета.

-,,Не съм ги видял да дойдат. Тук има стая за кварталния. Натрупани са столове на вратата, няма никой. "

От Министерство на вътрешните работи обявиха, че шефовете на регионалните дирекции са задължени всеки месец да вършат разбор в кои села се усилват закононарушенията. Така мобилните екипи би трябвало да се пренасочват към най-проблемните точки.
 Министерство на вътрешните работи ще предизвестява за телефонни измами посредством сметките за ток Министерство на вътрешните работи ще предизвестява за телефонни измами посредством сметките за ток
Предупреждават за телефонни измами посредством сметките за ток. Това е новата концепция на Министерство на вътрешните работи в битката против ало-измамниците. Целта е на бележките да има изписа...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР