До няколко дни ще бъде възстановена работата в Западен парк.

...
До няколко дни ще бъде възстановена работата в Западен парк.
Коментари Харесай

Фандъкова: Ремонтите в София продължават, всеки ден съм на терен

До няколко дни ще бъде възобновена работата в Западен парк. Имаше проблем с плана, не беше регистриран колектор на входа. Хората там изтърпяха доста. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова в утринния блок на Българска национална телевизия. По думите й ремонтите в столицата не престават. В момента се ремонтират главните улици в кварталите. Знаем, че е значимо за хората. Постоянно съм на терен, с цел да проследявам какво се прави и да се съблюдават периодите, сподели още тя, представена от вести.бг.

Най-големият стратегически и значим план за града е линия 3 на метрото. До края на месец октомври строителеството ще завърши и ще стартират тестванията на новите влакове. Догодина още 500 000 души ще могат да се възползват от най-екологичния превоз в града, разяснява тя.

Попитана какво прави общината за въздуха в града, Фандъкова съобщи, че извършват стратегия от 100 ограничения. " Пускането на третата линия на метрото ще спести 90 000 тона нездравословни излъчвания, обновявеме наземния градски превоз. Усилията ни са големи. Защитени са и два плана за битовото отопление ", сподели градоначалника на София.

На въпрос дали столичани могат да останат на студено през зимата, тя съобщи: Категорично няма риск София да остане без парно.Разговарях с двамата шефове на двете търговски сдружения, откакто си размениха реплики по медиите. „ Топлофикация “ не е серпантина да заплаща, несъмнено с доста по-бавно движение, в сравнение с „ Булгаргаз “ чака. На 1 август от „ Топлофикация “ са преведени 7 милиона лв.. Двамата шефове се прецизираха за метода на заплащане до края на месеца.

Кметът изясни, че постоянно в този интервал поражда подобен проблем, тъй като има разлика в метода на заплащане. „ Булгаргаз изискват авансово заплащане по планирани количества, а „ Топлофикация “ получава своите заплащания след изравнителните сметки. Така че това е част от взаимоотношения сред двете търговски сдружения. И изрично – нито аз, нито министърът на енергетиката сме позволили до момента и няма да допуснем това да се отрази на отоплителния сезон “, сподели още Фандъкова.

На въпорс ще се кандидатира ли още веднъж за кмет на столицата, тя бе безапелационна, че е взела решението си в персонален проект, само че да изчакаме септември, с цел да го разгласи.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: